Op en neer te Lennik

Eizeringen is een deelgemeente van Lennik. 
Je start de wandeling aan de Sint Ursulakerk, die dateert van 1842. Tegenover de kerk is er een uniek café " In de verzekering tegen de grote dorst " gekend voor zijn rijke keuzes Geuze en Krieksoorten. De Kerkweg van Eizeringen is een schoolvoorbeeld van de vele kerkwegels die we vroeger in Vlaanderen hadden. Vele van die oude wegels zijn echter verdwenen.  Langsheen een geboorteboomgaard met diverse hoogstam fruitsoorten  geniet je van het landschap met zijn steile korte hellingen en scherpe valleien dat hier zeer typisch is en ter plaatse ‘moeille’ wordt genoemd. De wijk of het gehucht Het Nelleken zou oorspronkelijk gekend zijn als 'ten Helleken'. Het 'helleken' of 'holleken' in kwestie is het dalhoofd van de nabije Moeillebeek. Het driehoekige pleintje op het kruispunt van de Oude Geraardbergsebaan met enkele plaatselijke wegen vormt de kern van dit gehucht . Op een uithoek van de met beuken overlommerde dries, gevormd door de Oude Geraardsbergsestraat, de Moeilleweg Eizeringenstraat, staat een vrij grote kapel, toegewijd aan de Heilige Berlindis. Berlindis behoort tot de regionale volksheiligen die vooral in de buurt van Ninove grote populariteit genoot. Tijdens deze wandeling geniet je ook van het zicht op een kasteel (Kasteel Neufcour). Kasteel Neufcour is nu weer aardig opgeknapt maar dat was enkele decennia geleden niet het geval. Het kasteel Neufcour is een classicistisch bouwwerk uit de 18e eeuw. In 1923 werd het kasteel openbaar verkocht aan de pastoor van Strijtem. 

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 20 mei 2018 - 14:00
Praktische info
  • Vertrek: om 14.00 u Parking kerk te Eizeringen
  • Afstand: 7 km
  • Schoeisel: Aangepast aan het weer
  • Deelname in de kosten: Gratis / leden zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen
  • Carpooling: Een seintje naar François 0477 88 42 32

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Van der Zanden François Tel: 0477 88 42 32 / vanderzandenfrançois@gmail.com
vdz.francois@skynet.be
+32477884232
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!