Operette : Het Land van de Glimlach

Ditmaal is het een romantische operette in 3 aktes van Franz Lehar welke zich afspeelt in Wenen en China in 1912.

Het is het verhaal over de relatie en de liefde tussen een Weense gravin Lisa en een Chinese diplomaat prins Sou-Chong . Het verschil in cultuur is groot, maar toch besluit ze haar liefde te tonen voor de Chinese prins en trouwt met hem. Zij vertrekt met haar echtgenoot, die benoemd werd tot minister-president, naar China. Daar voelt zij aan hoe zij als vrouw volkomen aan haar man is overgeleverd. Vooral oom Tschang laar haar voelen dat zij als westerse vrouw niet aanvaard wordt. Wanneer zij te weten komt dat, volgens een oude traditie, haar man zelfs met vier prinsessen dient te trouwen, is voor haar de maat vol. Sou-Chong probeert haar te overtuigen dat dit slechts een formaliteit is en dat zij altijd de belangrijkste in zijn leven zal zijn. Lisa besluit te vluchten, terug naar Wenen. Ze wordt daarbij geholpen door haar jeugdvriend, Graaf Gusti von Pottenstein uit Wenen, die naar China is gereisd vanwege zijn aanstelling op de ambassade en haar een bezoek brengt . Ook Sou-Chong’s zuster Mi die romantische gevoelens koestert voor Gusti en erg gesteld is op haar schoonzuster helpt haar. Gusti had Lisa in Wenen al eens om haar hand gevraagd maar Lisa heeft hem toen afgewezen. Op het laatste moment verspert de prins hen de weg . Maar ondanks zijn grote liefde voor Lisa, laten Sou-Chong en Mi, de Europeanen tenslotte toch vertrekken. De prins blijft bedroefd achter, zijn zus Mi is ontroostbaar maar hij vindt dat zij flink moeten zijn. In China draagt men zijn lot en zegt hij : “Ons lot blijft… glimlachen, immer nur Lächeln”. Andere onverwoestbare aria’s uit de operette zijn “Meine Liebe, deine Liebe, die sind beide gleich” en “Dein ist mein ganzes Herz !”

Hoe dit verhaal een einde kent, kan je met ons mee beleven op de vertoning van 8 februari 2020 te 20 uur in het CC van Heist op den Berg.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 8 februari 2020 - 20:00
Praktische info

Jammer maar helaas, je bent te laat... DEZE ACTIVITEIT IS REEDS VOLZET !

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-Op-Den-Berg

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€30.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 30.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Karel Nijs
Karel.Nijs35@gmail.com
015 217 306
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!