Pak je tijd wandeling te Herzele

Herzele is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen.  De gemeente ligt aan de rand van de Vlaamse Ardennen en in de Denderstreek.  Het grondgebied van Herzele wordt doorkruist door twee beken: de Molenbeek en de Molenbeek-Ter Erpenbeek. Herzele telt ruim 17.000 inwoners, die Herzelenaars worden genoemd.
 

De naam ‘Herzele’ is afkomstig uit de 7e eeuw van ‘harja sali’, wat zoveel wil zeggen  als ‘een gebouw van de heer’.  Dit wijst op de burcht, die weliswaar een primitieve versie uit hout- en vlechtwerk en aarden wallen, een goede  verschansing was tegen de Noormannen.

In de zevende eeuw al werd in het centrum van de gemeente een burcht opgericht, die het midden zou worden van heel wat politiek gewoel, onder meer gevechten tussen Gentenaars en de graaf van Vlaanderen. Herzele was een heerlijkheid.  De heer  van Herzele nam in 1302 deel aan de Guldensporenslag aan de kant van de  Vlamingen.
De burcht werd definitief in de as gelegd onder  het Spaanse bestuur (1579).
Sinds 1957 is de burcht een beschermd  monument.

De wandeling staat in het teken van de campagne “Pak je tijd-plekje” door Pasar gelanceerd omdat het belangrijk is om regelmatig je batterijen op te laden.

Dat moet je natuurlijk ergens doen, op een mooie plek, een plek die je tot rust brengt, energie geeft, verwondert of charmeert.  Een bankje in de stad misschien, of een stuk heide in de buurt.
 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 27 januari 2019 - 14:00
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
CM Lokaal
Bevrijdingstraat z/n
9550 Herzele

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
De Cock Michel
de.cock.michel@skynet.be
053623317
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!