Rozenwandeling in Sint-Pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Vlaams-Brabant die deel uitmaakt van de Zennevallei en het Pajottenland. De gemeente is een van de hoofdplaatsen van het gerechtelijk kanton Herne - Sint-Pieters-Leeuw en behoort tot het administratieve kanton Halle.

De gemeente is een van de grootste voor wat betreft het bevolkingscijfer in Vlaams-Brabant. Sint-Pieters-Leeuw telt ruim 34.000 inwoners en grenst aan de gemeenten Dilbeek, Anderlecht, DrogenbosLennikBeerselHalle en Pepingen.

Vóór 1000 was Leeuw reeds een goed georganiseerd domein, met een hoofdplaats en minstens negen wijken. Getuige hiervan de negen kerken of kapellen die afhingen van de Leeuwse parochiekerk. Vanaf 1236 behoorde het tot het Land van Gaasbeek. Door huwelijk of door erfenis kwamen zowel het waterkasteel Coloma als de heerlijke rechten en allerlei voorzieningen in bezit van belangrijke edelen en hovelingen zoals Jan Karel Roose, lid van de Grote Raad van Mechelen en Vital-Alex de Coloma, kamerheer van keizerin Maria-Theresia.

Het 15 ha grote domein Coloma ligt in het hartje van de gemeente.  De tuin werd aangelegd in vier fases: de rood-witte tuin, de Vlaamse tuin, de oude rozentuin als laatste de Internationale tuin.  Er staan hier meer dan 3000 rozenvariëteiten uit alle werelddelen.  De boomgaard aan de andere kant van het Colomapark verzamelt oude fruitboomvariëteiten.

We wandelen een stuk door de tuin waar we de rozen kunnen bewonderen richting Zuunbeekvallei door bos en veelal onverharde paadjes. Tijdens de wandeling zien we de 300 meter hoge televisiemast als metgezel, een monument van hedendaagse communicatie.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 26 juli 2020 - 14:30
Praktische info

De wandeling vertrekt om 14.30 uur aan de parking van de rozentuin, Joseph Depauwstraat (zonder nummer) te 1600 Sint-Pieters-Leeuw voor een tocht van 10,3 km met een verkorte van 6,8 km.  De parking is gelegen rechtover Traiteur Deli met huisnummer 28.
Er is geen zaaltje voorzien voor de picknick wegens de maatregelen in verband met Covid-19 maar men kan na de wandeling in Café De Gareelmaeker, Rink 3, terecht om de dorst te lessen. Aan dit café is er ook parkeergelegenheid en ligt op wandelafstand van het vertrekpunt van de wandeling. 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Park en Kasteel Coloma
Joseph Depauwstraat 25
1600 Sint-Pieters-Leeuw

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersonen

Contactpersoon
Marleen Govaert
marleen.govaert1@telenet.be
0497731594
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Backaert Johan
johan.backaert@telenet.be
0496628377

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!