Schelpenwandeling + visserhuis GEANNULEERD (Geannuleerd)

We zoeken naar schelpen, pieren, wieren ect op het strand en krijgen door erkende natuurgids uitleg over wat we zien en vinden.

Nadien bezoek aan huisje van Majutte. 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 29 maart 2020 - 14:00
Praktische info

We speuren, samen met de natuurgids, het strand af op zoek naar de verschillende soorten schelpen die er aanspoelen en leren hun naam en hun ecologie.
Tussen de aanspoelsels op de vloedlijn kunnen we allerlei wieren, kwallen, krabbenschilden en nog zo veel meer vinden. Let ook eens op het afval dat aanspoelt. Als het getij het toelaat kan je op ontdekking gaan op het strand waar wieren, zeepokken, mosselen, zeeanemonen en zeeslakken elk hun eigen plekje proberen te veroveren.

 

In 2016 werd dit authentieke en oudst bewaarde en geklasseerde vissershuisje van de Belgische kust na 20 jaar sluiting terug opengesteld voor het publiek. Maak hier een sprong in de tijd waar nog geen sprake was van de zeedijk van Blankenberge. De achtergevel van dit huisje was dan ook onmiddellijk in de duinen gelegen. De Blankenbergse Schuiten lagen op het strand voor de deur. Ze woonden hier ooit met een gezin van 14. Nu is het een gezellig museum-café met tientallen uitgestalde voorwerpen die o.a. door de bezoekers werden geschonken. Hier sluiten we af met een maaltijd.
“Boterham met een warme schelle van ‘t lijk.” (naar de moord die hier werd gepleegd volgens de verhalen van Aspe)

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
De Pier
Zeedijk 261
8370 Blankenberge

Deelname-informatie

Deelnemers
1 - 35
Deelnameprijs leden
€20.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 23.00
Deelnameinformatie

Goed schoeisel en liefst waterdicht. Winddichte kledij (aan zee is het altijd kouder en meer wind dan in het achterland). Ook meebrengen een plastiek zakje om gevonden schelpen mee te doen. Duur wandeling ongeveer 3 uur.

Contactpersoon

Contactpersoon
Marijke Valcke marijke
valcke.marijke@telenet.be
+32486564134
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!