SGR Dijleland : Door het golvend Brabants landschap.

De 153 km lange SGR Hageland zit er voor ons op en vanaf dit jaar nemen we jullie in 5 etappes mee over de Streek-GR Dijleland voor een 120 km lange, circulaire zwerftocht door het Vlaams-Brabantse stroomgebied van de Dijle, inclusief de mooie valleien van enkele zijrivieren, zoals Voer, Ijse en Zenne. We wandelen door de twee meest bekende steden die langs de Dijle-oevers zijn ontsproten : Mechelen en Leuven, maar tussenin ontdek je een rits aan kleine natuurgebieden met onder meer het Natuurpark Groene Vallei Midden-Brabant. Vaak kunnen we er een uitzonderlijke of zeldzame flora aantreffen, zoals in Silsonbos, Torfbroek, Bertembos, Mechels Broek, Zoniënwouds of Doode Bemde. Van ‘meer geboetseerde’ natuur kunnen we onderweg genieten in de parken van Tervuren, Mechelen of Kessel-Lo. Het zullen echter de golvende landbouwplateaus rond de valleien van Ijse en Voer zijn die je misschien het langst bij blijven.

Langs de oevers van de Dijle en zijn zijrivieren liggen oude Brabantse dorpen, vaak nog met een historische kern, zoals Bertem, Leefdaal, Neerijse of Wakkerzeel. Of we kunnen er de vele watermolens, kastelen of oorlogsbunkers ontdekken.

Deze SGR Dijleland loodst ons door het met drukke wegen dooraderde Vlaams-Brabantse landschap over meestal rustige oeverpaden, veldwegen, natuurpaden en buurtpaden. We zullen meer dan eens verrast zijn van de mooie plekken die deze economisch sterk ontwikkelde streek nog te bieden heeft.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 8 maart 2020 - 09:30
Praktische info

Deze eerste etappe van SGR Dijleland brengt ons door het golvend Brabants landschap rond Leuven over de Kesselberg meteen in de vlakke Dijlevallei. Via Putkapel en de molen van Rotselaar belanden we in Wakkerzeel met zijn mooie – typische Brabantse -dorpskern. Langs de randen van het Rock Werchterveld bereiken we een interessant oorlogsreliek: de in natuurreservaat getransformeerde antitankgracht van Haacht. We ontmoeten weer de Dijle bij het pittoreske Hansbrugje en volgen nu de zuidelijke oever van de slingerende Dijle voor lange tijd. Kort voor Rijmenam lopen we ongemerkt de provincie Antwerpen binnen.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Parking Kerk Rijmenam
Kloosterstraat
2820 Rijmenam (Bonheiden)

Deelname-informatie

Deelnemers
2 - 999
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00
Deelnameinformatie
 • De lengte van deze wandeling is ruim 20 km.
 • We spreken af aan de parking in de Kloosterstraat, over de kerk in Rijmenam. Van waar we om 9h30 stipt met een beperkt aantal auto’s met carpool vertrekken naar Parking 3 van het Provinciaal Domein, Holsbeeksesteenweg in 3010 Kessel-Lo, dezelfde locatie waar we vorig jaar de Streek-GR Hageland hebben beëindigd.
 • Wanneer we te voet terug aankomen in Rijmenam rijden we met z’n allen met de overgebleven voertuigen terug naar Kessel-Lo
 • Voorzie je van een lunchpakket en de nodige dorstlessers en van aangepaste kledij tegen regen of zon en stevig schoeisel.
 • Iedereen is van harte welkom, lid of geen lid. Deelname is voor iedereen dan ook gratis maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.
 • Graag op voorhand een seintje indien je mee wandelt.

Contactpersoon

Contactpersoon
Jan Kersemans
PasarSKW@gmail.com
0473 636 023
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!