SGR Dijleland Et. 5 : Huldenberg - Heverlee

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Van de wandelboom in Huldenberg, Huldenberg met één van de oudste en mooiste zonnewijzers van de streek in de gevel van het zuidelijk zijkoor van de Onze Lieve Vrouwekerk, gaat het naar Terlamen en van daar volgen we de Laanvallei door heet Rodebos met z’n sterk uitgesproken reliëf en meanderende Laan.

We lopen door het Natuurgebied Grootbroek welke bestaat uit een viertal ondiepe voormalige visvijvers welke een onweerstaanbare aantrekkingskracht uiten op trekvogels die hier de Dijlevallei volgen.

We volgen ook even “Zwette Jean”, de bedding van een voormalige stoomtram tussen Brussel en Tienen die reed tussen 1905 en 1957.

En zo komen we alweer in een volgend natuurgebied, de Doode Bemde. Dit strekt zich uit langs de beide oevers van de Dijle, die zeer sterk kronkelt over haar hele loop en hier een brede overstromingsvallei heeft opgebouwd met droge oeverwallen en natte komgronden. Het is tevens het samenvloeiingsgebied met de IJse.

Ten slotte krijgen we zicht op het Arenbergpark met zijn kasteel. Dit park is uitgegroeid tot een campus van positieve wetenschappen van de KUL.

  • Wandelen
  • Kies de waterkant
  • Natuur
Leuven

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Parking Bodart
Veilingweg
3000 Leuven
België

beginuur
09h30
aantal deelnemers
3-99
nuttige informatie voor deelnemers

Deelnemen is voor iedereen gratis maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer