SGR Dijleland Et. 6 : Rondom Leuven

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Met deze wandeling maken we de StreekGR Dijleland rond. Het wordt een stadswandeling door het centrum van Leuven.

We lopen door het Groot Begijnhof, één van de grootste begijnhoven van Vlaanderen, gesticht in de 13de eeuw. De Oude Markt, ook wel “de langste toog ter wereld” mag er niet aan ontbreken. We stappen ook over de Grote Markt met het stadhuis en de Sint-Pieterskerk, beide uit de 15de eeuw. De Sint-Geertrui-abdij, de Sint-Geertruikerk en het Klein Begijnhof, dit alles uit de 13de eeuw, mogen we ook aanschouwen. We doorkruisen het NMBS-station en als laatste bezienswaardigheid op deze StreekGR verkennen we heet provinciaal domein Kessel-Lo, eertijds een moerassig gebied aan de voet van de Kesselberg.

Deze laatste 8 km van de SGR Dijleland zijn wel wat weinig om als dagwandeling erkent te kunnen worden. We breiden ze dan ook uit tot een 22 km, alles over GR-trajecten zoals een deeltje van de ‘GR 128’ en de ‘GR 128 Variant Leuven’. We doorkruisen oa de Abdij van Vlierbeek, het Lindenbos, de Abdij van het Park en sluiten nog eens af met het Arenbergpark met zijn kasteel.

  • Wandelen
  • Dagwandeling (min. 20km)
Kessel-Lo (Leuven)

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Parking 3 van het Provinciedomein Kessel-Lo
Holsbeeksesteenweg 55
3010 Kessel-Lo (Leuven)
België

beginuur
10h00
aantal deelnemers
3-99
nuttige informatie voor deelnemers

Deelnemen is voor iedereen gratis maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer