Spooklindewandeling

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

De "Dikke Linde", die staat tussen Bavegem, Vlierzele en Oordegem, is geklasseerd als landschap. De plaats rond deze boom is doorspekt van volkslegenden en sagen.  De boom kreeg zo de bijnaam 'Spooklinde' en werd in  1957 beschermd. Er zijn opnames gebeurd voor de verfilming van het boek "De helaasheid der dingen" van Dimitri Verhulst.

Volgens de legende zou het niet zomaar een gewone linde zijn, er huisde namelijk een reus die ’s nachts de voorbijgangers vergezelde op hun wandeling naar huis.  Jan De Lichte en Kledden hadden met deze tronk te maken. Volgens anderen is het echter een meiboom uit de tijd van keizer Karel, geplant in het midden van een hoogplateau op het uiteinde van de Hoogkouter en dit als onthaal van de zomer, het feestelijk wekken van moeder aarde die vruchtbaarheid moest geven.

  • Wandelen
  • In de natuur

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie
beginuur
14h00

deel Activiteit

in samenwerking met
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer