Spooklindewandeling

De "Dikke Linde", die staat tussen Bavegem, Vlierzele en Oordegem, is geklasseerd als landschap. De plaats rond deze boom is doorspekt van volkslegenden en sagen.  De boom kreeg zo de bijnaam 'Spooklinde' en werd in  1957 beschermd. Er zijn opnames gebeurd voor de verfilming van het boek "De helaasheid der dingen" van Dimitri Verhulst.

Volgens de legende zou het niet zomaar een gewone linde zijn, er huisde namelijk een reus die ’s nachts de voorbijgangers vergezelde op hun wandeling naar huis.  Jan De Lichte en Kledden hadden met deze tronk te maken. Volgens anderen is het echter een meiboom uit de tijd van keizer Karel, geplant in het midden van een hoogplateau op het uiteinde van de Hoogkouter en dit als onthaal van de zomer, het feestelijk wekken van moeder aarde die vruchtbaarheid moest geven.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 25 november 2018 - 14:00
Praktische info

De wandeling vertrekt om 14 uur  aan het Muziekcentrum “De Garage, Kerkkouterstraat 62, 9520 Bavegem voor een tocht van ongeveer 10 km en een verkorte van 7 km. Vergeet vooral je picknick niet en aangepast schoeisel bij regenweer.
 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Muziekcentrum De Garage
Kerkkouterstraat 62
9520 Bavegem

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Govaert Marleen
marleen.govaert1@telenet.be
0497731594
Georganiseerd door
In samenwerking met

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!