Stadswandeling Leuven

Pasar Boutersem wil u graag meenemen voor een stadswandeling in Leuven met o.m: een bezoek aan het Groot-Begijnhof en de Kruidentuin van Leuven. Het Leuvens Groot Begijnhof kent zijn ontstaan in de 12de en 13de eeuw. Naar verluid zou het één van de oudste Begijnhoven van ons land zijn. Zij beschikt trouwens ook over de oudste bewaarde historische documenten in zijn soort. Wist u ook dat er een klein Begijnhof was in Leuven? 

We wandelen langs vele pittoreske straatjes met hun bijzonder verhaaltjes en kantjes richting Kruidentuin. De Leuvense Kruidentuin is de oudste botanische tuin van België met een huidige oppervlakte van 2.2 ha waarvan 450 m² aan serres. Deze tuin werd opgericht door de universiteit van Leuven in 1738, dit als basismateriaal voor de faculteit geneeskunde. 

Wil je graag meer te weten komen over deze mooie en vooral leerrijke plaatsen dan nodigen we u graag uit op deze wandeling

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 22 april 2018 - 14:00 tem 16:30
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Sint-Jacobsplein
Sint-Jacobsplein
3000 Leuven

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.50
Deelnameprijs niet-leden
€ 2.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Raymond Rodeyns
rodeynsraymond@live.be
0498972717
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!