Stiltewandeling rond de Sentse Kreken

Coronaveilige wandeling voor gezinnen, voor de individuele wandelaar of kleine contactgroepen (maximum 10 personen). Deze stiltewandeling werd ontwikkeld en uitgewerkt door Toerisme Sint-Laureins, n.a.v. Dag van de Stilte.

In tijden waar mensen steeds meer stress ervaren en er 24 op 7 altijd wel iets te beleven valt, is de nood om te onthaasten groot. Even tot terug tot jezelf komen, rust vinden, kalmte ervaren. Dit kan, in het idyllische landschap van het Sentse krekengebied en polderland: een ontdekkingstocht van ca. 9 km langsheen de mooiste landschappen in de streek van Sint-Jan-in-Eremo en Bentille, twee lijflijke dorpjes, die uit zichzelf al een stilstaande tijd uitademen.

Je volgt de knooppunten  83 - 72 - 26 - 24 - 25 -83.  Je vindt de route ook op  https://www.meetjesland.be/mindful-wandelen  

65% van het traject kent een verloop langs onverharde wegen.

Je vat deze tocht aan, aan de palingbelevingsplek aan de Oostpolderkreek, rechtover Sint-Jansstraat 124 in 9982 Sint-Jan-in-Eremo. Neem even de tijd om te genieten van het wijdse landschap en ontdek er het verhaal van de paling. 

 

Op het ritme van de rust

Je vat deze tocht aan in Sint-Jan-in-Eremo (gemeente Sint-Laureins), om vervolgens een kleine tien kilometer lang ondergedompeld te worden in de magische natuur van het prachtige krekengebied in de streek. Onderweg ontdek je rustgevende plekjes, die je even doen stilstaan. Herbronnen. En daarna rustig weer doorgaan. Langsheen hagen en huizen, kreken en velden, bomen en bossen. Klaar om deze wandelroute te ontdekken? De Mindful Wandelroute leent zich perfect tot solitaire staptochten – maar ook in groep beleef je deze tocht op een unieke, verbindende manier.

 

 

 

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 1 mei 2021 - 07:00 tem zondag 9 mei 2021 - 20:00
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Palingbelevingsplek Oostpolderkreek
Sint-Jansstraat 124
9982 Sint-Jan-In-Eremo (Sint-Laureins)

Deelname-informatie

Deelnemers
1 - 4
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Koen Trenson
pasarplus.meetjesland@gmail.com
0494 79 40 79
Georganiseerd door
In samenwerking met
Toerisme Sint-Laureins

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!