Streek dagwandeling tussen Alken en Tongeren

Gewoontegetrouw vertrekken we  met de bus, dit keer naar Alken. Dit jaar stappen we in de provincie Limburg dus de bergschoenen mogen thuis blijven! Na de koffie in Alken stappen we via het natuurreservaat Herkvallei en de Grote Beemd naar Wellen waar we nog een kleine wandeling maken rond  het natuurgebied Broekbeemd, nu na ongeveer 8 km is het wel tijd om de picknick aan te spreken. In de namiddag is er keuze tussen een wandeling van 13 km (met René) of een gegidst bezoek (met Willy) aan Tongeren( +/-3km). -De namiddagwandeling gaat dan verder naar Kerniel, Jesseren laten we rechts liggen, steken de Sint Anna beek over en komen zo in de buurt van Piringen alvorens Tongeren te bereiken. We wandelen zoals deze voormiddag meestal op wandelpaden, verhard en niet verhard, vochtig en minder vochtig. De namiddag lopen we ook een stuk op de oude spoorlijn nr 23. Spoorlijn 23 was een Belgische spoorlijn die Drieslinter met Tongeren verbond. De lijn was 33,4 km lang. De spoorlijn werd ook wel de fruitspoorlijn genoemd omdat over de lijn voornamelijk fruit werd vervoerd naar de diverse stroopfabrieken die gelegen waren in de buurt van de stations. -De namiddag stadswandeling in Tongeren (bezoek) onder leiding van Willy VB Welkom in Tongeren de oudste stad van Belgie Een stad die geschiedenis ademt van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijke begijnhof,beschermd als UNESCO-werelderfgoed. Het verleden komt hier volop tot leven Gelieve uw keuze (wandelen of bezoek) te vermelden bij de inschrijving a.u.b. Na de wandeling of het bezoek aan Tongeren verwacht men ons om 17:30 uur in   "Restaurant "tWit Paard" in Tongeren voor het avondmaal. Om19:15 uur zit iedereen terug op de bus en rijden we huiswaarts.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 11 maart 2018 - 08:30 tem 21:00
Praktische info

Lokaal: Kerk van Sterrebeek

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Limburg

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
CABIE RENE
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!