Themawandeling : Girlpower in Antwerpen

Je hoeft echt geen feministe of Dolle Mina te zijn om deze wandeling naar waarde te schatten. Welke vrouwen zijn belangrijk geweest voor Antwerpen en haar geschiedenis? Hoe hebben ze, vaak heel bescheiden of vanuit de achtergrond, hun steentje bijgedragen om van Antwerpen een aangename stad te maken? Lijntje, Alice, Rosalieke, Anna of Mariken, … de ene werd vereeuwigd in brons, de andere op papier. Soms stonden de vrouwen zelf op de voorgrond, vaak waren ze een sterke steun voor hun mannen in de spotlights. “De man beheert het geld, de vrouwen de armoede” : de positie van de arme huismoeder krijgt tijdens deze wandeling zeker ook de nodige aandacht. De arme koffieboonraapsters die probeerden een centje bij te verdienen door een bakske troost op te schenken voor de buurvrouwen. Maar ook vrouwen die gewild of ongewild in de prostitutie belanden om zo de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Maar ook moderne vrouwen die nu in Antwerpen ‘hun mannetje’ (??!!) kunnen staan worden niet vergeten. Een unieke kijk op de geschiedenis van de vrouw in Antwerpen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 17 maart 2018 - 16:45 tem 20:00
Praktische info

Lokaal: Markt Antwerpen

Waar vindt de activiteit plaats
België
Lokaal of vertrekplaats
Standbeeld Brabo op de markt in Antwerpen
- -
- Antwerpen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€7.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 9.00

Contactpersoon

Contactpersoon
BOSCART JOHAN
johan.boscart@skynet.be
+32477790074

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!