Treinuitstap met wandeling van HERGENRATH (België) naar centrum van AKEN (D).

Onze wandeling vertrekt aan het station (Bahnhof) van Hergenrath na de aankomst van de trein omstreeks 09u48. Eenmaal de lokale dorpsstraten achter ons, genieten we van een rustige mooie wandeling, vooral door bos- en veldwegen. Wandelen in de pure natuur, zonder huizen, straten of verkeer. Heel even op het fietspad langs een wat drukkere baan. Maar daarna duiken we Aken binnen opnieuw langs toffe wegjes en door het voor iedereen waarschijnlijk onbekende “Kaiser-Friedrich-Park”. Daar nemen we onze middagrust en nuttigen we een eenvoudig middagmaal. Naar onze goede gewoonte kunnen de deelnemers kiezen tussen twee menu-voorstellen. Na de middag stappen we verder naar het centrum van het zeer aantrekkelijke AACHEN. We geven graag tips voor een korte stadswandeling langs enkele toeristische bezienswaardigheden. Tenslotte spreken we een verzamelpunt en uur af voor onze wandeling naar het station, om dan vanuit Aken de trein te nemen terug naar onze opstapplaats of vertrekpunt. 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 27 mei 2018 - 10:00
Praktische info

We stellen voor om met de trein naar Hergenrath (het allerlaatste station in België, richting Duitsland) te reizen. Misschien wat avontuurlijk, maar toch het proberen waard. We bezorgen de deelnemers alle details voor opstapplaatsen,-uren, aansluitingen en overstappen en prijskaartjes. Aarschot (07:36), Leuven (08:27), Diest (07:30) en Tienen (07:57). Wie het openbaar vervoer echt niet ziet zitten kan natuurlijk ook met de auto (carpooling?) naar Hergenrath rijden. (Leuven > Hergenrath = 122 km).
Om verschillende praktische redenen vragen deze keer wel om vooraf te willen inschrijven. Deelnemen kost 15 euro (wandeling met animatie, documentatie en eenvoudig middagmaal inbegrepen). Iedereen zorgt zelf voor een eigen geldig treinbiljet. De 65+ers nemen een seniorenbiljet aan 10,30 € voor heen- en terugrit AKEN. De deelnemers ontvangen tijdig alle verdere concrete informatie zoals menukeuze, treinregelingen en afspraken.

Inschrijven kan nog tot ten laatste 15 mei bij een van de bestuursleden van onze Wandelclub of per mail naar pasar@proximus.be. Uw inschrijving is pas definitief na het betalen van 15€ per persoon op rekeningnummer BE 14 0682 4024 5583 van Wandelclub Pasar regio Leuven met vermelding “Aken”.

MENU VLEES:Schnitzel Champignonsaus met frietjes en kleurrijke salade van het seizoen met romige champignonsaus.

MENU VIS:  Warme gepofte aardappel met zure room gerookte zalm.

Ja, ik/wij wil(len) mee wandelen van Hergenrath naar Aken op 27 mei 2018:

Naam (namen): ................................................................................................

Ik/wij denk(en) de trein te nemen in Aarschot – Leuven – Diest – Tienen of wij denken toch liever met de auto te rijden (schrappen wat niet past)

Graag een GSM-nummer (moest er iets mislopen): ............................ + mailadres:..........................................

Graag inschrijven voor 1 mei.  Wij houden je verder op de hoogte.

Menukeuze (aantal):

..... X vis

..... X vlees

 

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Luik

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€15.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 15.00
Deelnameinformatie

 Iedereen zorgt zelf voor een eigen geldig treinbiljet. De 65+ers nemen een seniorenbiljet aan 10,30 € voor heen- en terugrit AKEN. De deelnemers ontvangen tijdig alle verdere concrete informatie zoals menukeuze, treinregelingen en afspraken.
 

Contactpersoon

Contactpersoon
Roger De Becker
wandelclub@skynet.be
GSM: 0032 478 53 52 07

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!