Trendy Zuid : city design op z'n best

‘Het Zuid’ is een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Bij velen echter is het nog totaal onbekend. Vandaag is ’t Zuid een trendy en hippe buurt, maar het was ooit anders. Na jaren van stagnatie en zelfs verloedering kreeg deze buurt de aandacht die ze verdient… er werd gestart met een groot masterplan om van het Zuid een absolute topper te maken, met succes.

Musea, kunstgalerijen en theaters moesten als katalysator dienen om ook het wonen hier terug aangenaam te maken … en het werkte. Heel wat hippe café’s en restaurants openden hun deuren en werden al snel ontmoetingsplaatsen voor artiesten, bekende Vlamingen, hipsters en toeristen.

Deze wandeling is als het ware een ontdekkingstocht door deze precies afgebakende wijk. ‘Het Zuid’ is immers uitgetekend op de tekentafel, met de Parijse plannen van Hausman in het achterhoofd. Vandaar dat men ook graag spreekt van ‘Petit Paris’ .

19de burgerhuizen in allerlei neostijlen staan zij aan zij met mooie voorbeelden van Art Nouveau en eclectische pareltjes. Maar ook industriële sites als het Zuiderpershuis en heel wat pakhuizen rond de Zuiderdokken werden heel bewust volgens plan neergezet.

Het museum voor Schone Kunsten, het M hka, het Fotomuseum, …. Kunst en cultuur zijn hier duidelijk aanwezig. Dit samen met kunstgalerijen en befaamde veilinghuizen maakt dat er steeds iets te beleven valt.

Modeontwerpster Ann De Meulemeester koos dan ook heel bewust om haar flagstore ook hier te openen.

Het nieuwe Justitiepaleis van Richard Rogers is de grote hedendaagse blikvanger en tevens afsluiter van het Zuid, want vanaf daar begint dan ook een volledig nieuwe wijk ‘Nieuw Zuid’ die nu volop in ontwikkeling is.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 9 juni 2018 - 17:00
Praktische info

Afspraak om 16u50 aan de trappen van het Museum van Schone Kunsten , op Antwerpen-Zuid

Verplicht inschrijven bij familie Boscart op 03/6453630 , 0477/790074 , Johan.boscart@skynet.be

Uw inschrijving is pas definitief na storting op rekening   IBAN BE64 7765 9598 2952  van Pasar Schoten.

Waar vindt de activiteit plaats
België
Lokaal of vertrekplaats
Museum van Schone Kunsten
Leopold De Waelplaats -
2000 Antwerpen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€7.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 9.00

Contactpersoon

Contactpersoon
BOSCART JOHAN
johan.boscart@skynet.be
+32477790074

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!