Tweemolenspadwandeling te Herzele

Het “Tweemolenspad” is de oudste uitgestippelde wandeling van Herzele.  Ze werd ontworpen door onze vrienden van de V.T.B.-V.A.B. en is thans opgenomen in onze nieuwe Herzeelse wandelbrochure “9x natuur…lijk”,  heruitgegeven door de gemeente Herzele in samenwerking met de toeristische dienst en Pasar Herzele.  Deze is te verkrijgen bij de bestuursleden van onze wandelclub en bij de toeristische dienst van Herzele.   Het tweemolenspad leidt ons langs getuigen van het woelige verleden en langs de nog ongerepte, pittoreske hoekjes van de vroegere heerlijkheid Herzele. Nog steeds machtig en groots groet ons de gerestaureerde ruïne van de middeleeuwse waterburcht, waarna wij door holle wegen een bos- en waterrijk gebied bereiken, waar vroeger het vlas geroot werd.   Voorbij de stenen windmolen “ te Rijst” keren we naar rechts.  Het “Hof ter Goten” ligt prachtig weggedoken in een valleitje bij een bron.  We trekken door het moerassige “Ten Broecke” met zijn visvijver, over de hoog gelegen Bokstraat met zijn prachtige vergezichten naar de houten windmolen “te Rullegem”.  Een enig mooie dreef, het barokke kasteel met zijn merkwaardige park, het vredeskapelletje en het eikbos besluiten het tweemolenspad.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 28 januari 2018 - 14:00 tem 17:00
Praktische info

Lokaal: Zaal achterkant CM

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
DE COCK MICHEL
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!