Valentijnswandeling. Kuieren langs Grimbergse Parels op zondag 19 februari 2023

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Valentijnswandeling. Kuieren langs Grimbergse Parels

Grimbergen draagt met trots de naam ‘Parel van Brabant’: tal van historische gebouwen en erfgoedparels bevinden zich in de abdijgemeente. We zullen er met Pasar Merchtem naar opkijken tijdens onze Valentijnswandeling, wanneer we samen langs de Grimbergse parels zullen kuieren.

Tijdens de wandeling wandelen we een aantal keer langs de Maalbeek. Door het grote verval van de beek zijn er daar heel wat watermolens. Zo komen we op onze route  langs de Liermolen, een graanwatermolen op de Maalbeek. Oorspronkelijk was hij eigendom van de familie de Lire. In 1341 werd hij aangekocht door de abdij van Grimbergen. Het huidig molengebouw dateert uit de 17de en 18de eeuw. In 1976 kocht de Gemeente Grimbergen het geheel en sinds 1980 is de Liermolen beschermd. De molen werd grondig gerestaureerd in 1977 en 2016, het bakhuis in 1987 en 2019

Op onze wandeling stappen we ook langs het Guldendal, waarin het Museum voor de Oudere Technieken is gevestigd. Verder treffen we de Sint-Servaasbasiliek, de abdij van Grimbergen, de microbrouwerij van het Grimbergen-bier en Volkssterrenwacht MIRA. Valentijn zou ook wel eens met  lekkere tussendoortjes kunnen verrassen.

Afsluiten doen we in het Prinsenbos, waar we onder de bomen en langs de imposante ruïne van het Prinsenkasteel wandelen. .

Praktisch: Start : om 13u30 aan de Abdijkerk te Grimbergen.  Afstand 5,5 km langs goed begaanbare wegen.

 

 

  • Wandelen
  • Wondere Winter
  • In de natuur
  • Cultuur
  • Actief
Grimbergen

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Abdij Grimbergen
ABDIJSTRAAT
1850 Grimbergen
België

beginuur
13h30
aantal deelnemers
10-100
leden: €0.50 niet-leden: €1.00
nuttige informatie voor deelnemers

Te betalen bij de start.

 

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer