Verder over de StreekGR Hageland, zesde etappe van Goetsenhoven naar Bremt

Vandaag start je met de zesde etappe, een etappe die je langs verschillende bezienswaardigheden voert, zowel historisch als in de natuur.

Langs de Vlooienkapel ga je over de voormalige bedding van spoorlijn 142 naar één van de mooiste gemeenten van Haspengouw. Deze gemeente, Hoegaarden, is vooral gekend door z'n bier. In de 18de eeuw werd hier al gebrouwen. Van de 35 brouwerijen bleven er in de jaren 60 van vorige eeuw twee in gebruik. Eén ervan werd door Pieter Celis opgekocht en hij begon er in 1967 met het brouwen van het beroemde troebele witbier.

Je wandelt ook door de Mene-Jordaanvallei, een interessante brok natuur. Holle wegen en smalle valleien slingeren er zich door het uitgestrekte plateau. Graslanden en broeken worden afgewisseld met bossen en rietvelden. Op de kalkrijke hellingen liggen kleinschalige akkers.

Je passeert de "Poort van Velpe", ook wel de Blauwschuur genoemd, een sinds 1993 beschermde, tot vierkanthoeve uitgebouwde reusachtige domeinschuur.

En je kan er niet naast kijken. De 29 m hoge watertoren uit 1969 met een inhoud van 500m³. Bij de restauratie in 1993 kreeg hij zijn "wereld"beroemde beschildering.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 24 maart 2019 - 09:30
Praktische info

We spreken af op de parking aan Café Van der Velpen, Lovenjoelsestraat 12 in 3360 Bierbeek (Bremt) vanwaar we om 9h30 stipt met beperkt aantal autos met carpool vertrekken naar de parking aan het Goetsenhovenplein in 3300 Goetsenhoven.

Wanneer we te voet terug aankomen in Bremt rijden we met z'n allen met de overgebleven voertuigen terug naar Goetsenhoven.

Voorzie je van een lunchpakket en de nodige dorstlessers en van aangepast kledij en schoeisel. Sommige delen zijn na periodes met veel neerslag moeilijk begaanbaar. Ook de weelderige plantengroei bemoeilijkt hier en daar het stappen.

De lengte van deze etappe is om en bij de 21 km.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Café Van der Velpen
Lovenjoelsestraat 12
3360 Bierbeek (Bremt)

Deelname-informatie

Deelnameinformatie

Iedereen is van harte welkom, lid of geen lid. Deelname is voor iedereen dan ook gratis maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

Graag op voorhand een seintje indien je mee wandeld.

Contactpersoon

Contactpersoon
Jan Kersemans
PasarSKW@gmail.com
0473 636 023
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!