VOLZET Treinuitstap Brussel – vrijdag 22 maart 2024 Op stap door park Tour & Taxis en het nieuwe Brussel.

Treinuitstap Brussel – vrijdag 22 maart 2024

Op stap door park Tour & Taxis en het nieuwe Brussel.

Tour & Taxis is een unieke locatie in Brussel.Deze site met een uitzonderlijke architectuur ligt in het hart van onze hoofdstad. In de periode tussen 1902 en 1907 werd op deze plaats in de buurt van het Zeekanaal Brussel-Schelde, ook wel Kanaal van Willebroek of Willebroekse Vaart genoemd, een goederenstation gebouwd. Dit station, beter bekend als de Gare Maritime, was met een oppervlakte van 4 ha het grootste goederenstation van Europa. Na verloop van tijd werd het terrein voor bepaalde activiteiten te klein en uiteindelijk werd in 1994 het goederenstation gesloten.

Momenteel wordt de site van Tour & Taxis omgetoverd tot een hele nieuwe wijk. Het moet een nieuwe trendy leefplek worden in het midden van de stad. De historisch waardevolle gebouwen werden voortreffelijk gerestaureerd en kregen een nieuwe invulling. Daarnaast verrijzen hedendaagse tegenhangers: de'Broodrooster' van Leefmilieu Brussel, het Herman Teirlinckgebouw, waar de Vlaamse Gemeenschap zijn kantoren heeft, en ook nieuwe appartementstorens.

Met een gids van Brukselbinnenstebuiten verkennen we de site van Tour &Taxis en de nieuwe buurt rondom. Tijdens deze tour kunnen we een bezoek brengen aan het Koninklijk Stapelhuis, het Maritiem Goederenstation of de publieke ruimtes van het Herman Teirlinckgebouw. De rondleiding duurt ongeveer 3,5 uur met tussendoor een koffiepauze.

Vertrek !! Verzamelen om 13u10 aan treinstation van Merchtem (trein vertrekt om 13u23 en wacht niet !!) Deze trein brengt ons rechtstreeks naar het station van Tour & Taxis. Trein huiswaarts om 17u50 – terug in station Merchtem om 18u14

Deelname: €21 leden en € 25 niet-leden : prijs all in.

Wil je hier zeker bij zijn ? Schrijf dan snel in want de plaatsen zijn gewild maar ook beperkt! Bus onderstaand strookje vóór 10 maart 2024 bij één van onze bestuursleden of mail het naar pasar1785merchtem@gmail.com. Voer bij inschrijving eveneens de overschrijving uit van €21 voor leden en €25 voor niet-leden op rekeningnummer BE35-7995 1659 6437 van Pasar Merchtem met vermelding “Treinuitstap Brussel’ plus naam plus aantal personen”. De stortingsdatum geldt als inschrijvingsdatum! (In geval van annulatie dienen wij 15% kosten aan te rekenen.)

Deelnamestrook “Treinuitstap Brussel” – vrijdag 22 maart 2024 Naam..........................................................................Lid Pasar: Neen/Ja Lidnummer………..……….................. Adres................................................................................................................................................................. E-mail.................................................................................................. GSMnr.................................................. Ik wens deel te nemen met …..... leden x €21 en …..... niet-leden x €25.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 22 maart 2024 - 13:00
Praktische info

Vertrek !! Verzamelen om 13u10 aan treinstation van Merchtem (trein vertrekt om 13u23 en wacht niet !!) Deze trein brengt ons rechtstreeks naar het station van Tour & Taxis. Trein huiswaarts om 17u50 – terug in station Merchtem om 18u14

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
Station Merchtem
Stationstraat136
1785 Merchtem

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 40
Deelnameprijs leden
€21.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 25.00
Deelnameinformatie

Deelname: €21 leden en € 25 niet-leden : prijs all in.

Contactpersoon

Contactpersoon
Roel Lombaert
pasar1785merchtem@gmail.com
052 37 29 05
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!