Wandel mee in het landelijke Aaigem

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Natuurgebied Den Dotter in Haaltert biedt een bonte combinatie natuurlandschappen en is daarom ideaal om te gaan wandelen. Spot hier de dotterbloem, waarnaar het gebied vernoemd is.

De afwisselende landschappen bieden een ideaal wandeltafereel. De blauwe draad door het gebied is de Molenbeek. Op de lagere delen vind je natte wei- en hooilanden, ruigtes en broekbossen. De hogere en drogere delen bestaan uit open, golvende koutergebieden, die al eeuwenlang bewerkt worden.

Binnen het natuurgebied liggen twee geklasseerde watermolens: de Engelsmolen en de Gotegemmolen.  Den Dotter ligt tussen twee gehuchten met een Frankische naam: Brantegem en Gotegem.  Bovenop de Gotegemberg staat een gerestaureerde bakoven, de Vlamoven.  Hier bakten de bewoners van Gotegem gezamenlijk brood.

Wandel mee in dit mooie gebied met aandacht voor natuur,  landschap en erfgoed.

Zowel bij aankomst als onderweg treffen we meerdere horecazaken aan.

  • Wandelen
  • Kies de waterkant
  • Natuur
Aaigem (Erpe-Mere)

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Dries Aaigem
Aaigemdries 7
9420 Aaigem (Erpe-Mere)
België

beginuur
14h00
nuttige informatie voor deelnemers

Gratis deelname.

Leden zijn verzekerd voor L.O.

Kostendelende Carpooling aanbevolen.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer