WANDELEN IN DE ELZESTRAAT ST-KATELIJNE-WAVER

Elzestraat is een gehucht met centrum aan de Clemenceaustraat ter hoogte van de Groenstraat. Hier bevindt zich  onder meer de Sint-Augustinuskerk en twee scholen.  Het is sinds 1836 doorsneden door de spoorlijn Mechelen-Antwerpen, met een stopplaats te Sint-Katelijne-Waver.  Het station, met een klein goederenperron, lag aan de kant van de huidige Clemenceaustraat en verdween in 1931 bij het in dienst komen van het huidige station.

Tijdens  onze wandeling komen wij verschillende bezienswaardigheden tegen  o.a. het Sint-Michielskasteel, de pastorie van de Sint-Augustinusparochie, het prachtige domein Roosendael en het Fort van Walem.  In het domein Roosendael is heel wat te zien, onder meer het Poorthuis, maar daar komen wij spijtig genoeg niet voorbij. Een reden om eens terug te keren? 

Aan het einde van de Weverstraat in Walem gekomen, slaan wij een aardeweg in en komen  aan de visvijver van de SLIJKVISSERS waar wij onze sanitaire stop nemen.

Daarna wandelen wij een heel eind naast een mooie beek en komen uit in de Emmausdreef.  Daar lopen wij langs het Fort van Walem  richting Hoge Velden om alzo via de Albertstraat terug aan ons vertrekpunt te komen. 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 12 augustus 2018 - 13:30
Praktische info

 

Afstand: 9 km

Denk aan gepast schoeisel!

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Sint-Augustinuskerk
Clemenceaustraat
2860 Sint-Katelijne-Waver

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

Stop: in de kantine van de visvijver van de "Slijkvissers" in Walem.

Als u uit richting Mechelen komt, neemt U de provinciebaan richting Antwerpen. In Walem neemt U de laatste straat (Weverstraat) rechts, voor de Nete brug. Op het einde van deze straat neemt U de aardeweg links, na ongeveer 200 m. ziet U de ingangspoort van de Slijkvissers Walem.

Uit richting Rumst, neemt u aan de verkeerslichten de provinciebaan richting Mechelen. In Walem neemt U juist over de Netebrug 1° straat (Weverstraat) links. Op het einde van deze straat neemt U de aardeweg links, na ongeveer 200 m. ziet U de ingangspoort van de Slijkvissers Walem.

 

 

Contactpersoon

Contactpersoon
Luc Snoeks

03/887 51 21 0474/32 52 44
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!