Wandelen door "Het Nieuwe Leuven"

Iedereen kent wel het historisch centrum van de stad Leuven met zijn "Grote Markt" en het statige stadhuis. Maar rond de welgekende binnenstad liggen vele kleine steegjes, parkjes, groene heuvels, binnenpleinen, ja zelfs menige kasseistroken. De laatste jaren zijn er ook heel wat nieuwe sites ontstaan die recent opgeleverd zijn of nog in volle expansie: Barbarahof, Janseniussite, Keizershof, Hertogensite, enz. De wandeling is dan ook steeds opnieuw een verrassende afwisseling tussen groen, "de tijd van weleer" en de hippe nieuwe woonprojecten. Interesse om dit alles al wandelend in groep te verkennen? Dan ben je van harte welkom op deze stadswandeling. Om misverstanden te vermijden; deze tocht is geen culturele gegidste stadswandeling waar data en historiek uitgebreid toegelicht worden. We stappen gewoon langs cultureel erfgoed, duurzame initiatieven en verborgen leuke plekjes waar we af en toe even halt houden.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 5 mei 2019 - 14:00
Praktische info

We vertrekken met de tocht om 14u op parking "Bodart", toegang langs Veilingweg, 3000, Leuven. Let op :parkeren is gratis maar met parkeerschijf verplicht tussen 7u en 19!! Parkeertijd max. 10u!! De wandelafstand bedraagt 9,5km en bijna altijd over verharde wegen.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
parking gemeentehuis Bekkevoort
Eugeen Coolsstraat 17
3460 Bekkevoort

Deelname-informatie

Deelnemers
10 - 100
Deelnameprijs leden
€1.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00
Deelnameinformatie

Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel. In de deelnemersprijs is begrepen, de wandeling onder begeleiding van Pasar Bekkevoort, verzekering en versnapering onderweg.

Contactpersonen

Contactpersoon
David Vanthienen
david.vanthienen@telenet.be
0476/ 97 47 32
Georganiseerd door

 

 

Extra contactpersonen
Contactpersoon:
Els Pauwels
elsrony@skynet.be
016/640747

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!