Wandelen met bezoek en degustatie Stokerij De Molenberg

Eerst verkennen we met een 6,5 km lange wandeling het Arkenbos. Deze wandeling brengt ons al snel langs de Sint-Fransiscus-kapel Deze historische bakstenen kapel werd in 1807 opgericht, mogelijk op de plaats van de slotkapel van het voormalige kasteel van Blaasveld in het natuurgebied Het Broek. In het bepleisterd en beschilderd interieur met koepelgewelf wordt een altaarstuk met voorstelling van Sint-Franciskus Xaverius bewaard. De kapel werd in 1998 beschermd.

Zowat halverwege lopen we langs het Bloso-centrum Hazewinkel. Het heeft met zijn watersportbaan internationale faam verworven in de watersport wereld. Vele nationale en internationale ploegen vinden het de ideale trainingsplaats voor de voorbereiding van hun kampioenschappen. Jaarlijks worden hier enkele nationale en internationale wedstrijden georganiseerd. Bovendien is de Hazewinkel ook een ideale windsurflocatie.

In het onthaalcentrum op het Scheyvaertshof kan je meer informatie over het Broek terugvinden. Bovendien vind je er ook heel wat opgezette vogels en beenderen van uitgestorven mammoets en andere uitgestorven dieren. Daarnaast is er ook een ruimte gewijd aan de otter en de bever.

Een  unieke tamme kastanjelaar van 300 à 500 jaar staat in het natuurpark Het Broek en werd in 1942 als monument beschermd. Met een omtrek van ongeveer zeven meter en een kruin van achtendertig meter doorsnee, is dit een echt natuurfenomeen

En dan terug naar Stokerij De Molenberg.

In de familiehoeve aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt het molenaarsgeslacht Van Breedam graan tot jenever. Sinds 1637 wordt deze familietraditie van generatie op generatie doorgegeven, tot in 1927 het laatste distillaat uit de ketels vloeit. Louis Van Breedam en zijn zus Anna verlaten in 1872 de Molenberg en nemen de Mechelse brouwerij over die sinds 1471 het Groot Begijnhof en de stad voorziet van bier. Hiermee wordt een nieuwe familietraditie opgestart. Ook nu nog zijn de stokerij en brouwerij in familiehanden en leeft de traditie voort.

Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar sinds 1991, groeit op in de brouwerij maar kent ook de voormalige stokerij in Blaasveld, waar zijn oom woont. Hij start met een gedurfd plan: het verenigen van beide familietradities, distilleren en brouwen.

Bier en whisky worden beiden op basis van graan gemaakt. Charles gelooft in een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. In 2010 worden zo beide familietradities - stoken en brouwen - verenigd in een nieuw project : Stokerij De Molenberg.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 23 september 2018 - 14:00
Praktische info

We verzamelen aan de poort van Stokerij De Molenberg. Parkeren doe je best langs de Mechelsesteenweg of in de Klaterstraat.

Iedereen is van harte welkom, zowel leden als niet leden, maar enkel leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht via een mail en door overschrijving van 10 € pp op rekening BE32  7885 3279 7902 met vermelding van naam en aantal deelnemers en dit vóór 15 september. Wacht niet met inschrijven ! Indien voldoende vraag kunnen we een aanvraag indienen voor een tweede groep.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Poort Stokerij De Molenberg
Klaterstraat 1
2830 Willebroek

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 20
Deelnameprijs leden
€10.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 10.00
Deelnameinformatie

Deelname bedrag is 10 € pp voor het geleid bezoek door de historische molenaarshoeve en whiskystokerij en met één degustatie Gouden Carolus Single Malt

Contactpersoon

Contactpersoon
Jan Kersemans
PasarSKW@gmail.com
04 73 63 60 23
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!