Wandeling de Oeverlanden/Hollands Diep te Strijensas (Ochtendwandeling)

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

Net als zijn grote broer de Biesbosch, is ook het gebied Oeverlanden Hollands Diep een zoetwatergetijdegebied. De oeverlanden strekken zich uit in het zuidoosten van Zuid-Holland, van Numansdorp tot Strijensas. Hier vind je ongerepte natuur, met verruigde rietlanden, open water, geulen en kreken, buitendijkse natuur en wilgenbossen. En met eb en vloed dus, wat zeldzaam is op zoet water.

Wandel-, ruiter- en fietspaden maken het mogelijk De Oeverlanden Hollands Diep van oost naar west te doorkruisen. Maar het mooiste is dat je in een groot deel van de Oeverlanden ook buiten de paden mag. Geniet van overtrekkende vogels en bijzondere planten als de spindotter en het zomerklokje. Lekker struinen dus door dit gebied, dat niet voor niets deel uitmaakt van Natura 2000, het Europese netwerk van bijzondere beschermde natuurgebieden.

  • Wandelen
  • Natuur
Essen

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Heuvelplein Essen (Carpooling) 12h30
Heuvelplein 00
00
2910 Essen
België

beginuur
09h30
aantal deelnemers
10-30
leden: €1.00 niet-leden: €1.50
nuttige informatie voor deelnemers

Meer info: André Jacobs 0478/59.49.25
Deelname: Leden 1,00 €, niet-leden 1,50 € verzekering L.O. inbegrepen

 

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer