Wandeling in Herenthout

We maken een prachtige, afwisselende wandeling. Het vertrek is aan de rand van de Merodebossen die we spoedig verlaten om langs overharde, doch goed begaanbare weggetjes, richting kasteel van Herlaer te gaan. Dit werd opgetrokken eind 13e eeuw en is gelegen in de vallei van de Wimp. Van de nabijgelegen watermolen is reeds in de 15e eeuw melding gemaakt. Hij is sinds bijna 200 jaar niet meer in gebruik, en er is nu een kleine sluis. Het domein is beschermd als dorpsgezicht en monument. We wandelen verder naar onze stopplaats, een echt volkscafé in een vierkantshoeve uit de jaren 1700. Hierna duiken we de Merodebossen in, een prachtig wandelgebied dat we doorkruisen om uiteindelijk terug aan het vertrekpunt te komen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 1 maart 2020 - 14:00
Praktische info

Je moet niet vooraf inschrijven. We maken de verplaatsing met eigen wagen. Carpooling is mogelijk mits vooraf aan te vragen bij de verantwoordelijke. De wandeling vertrekt op de parking van de Merodebossen. Omrijden via Gestel. Op het einde van de Bevelsesteenweg  (splitsing Punt-Langstraat) naar links de Merodelaan in. Na een paar 100 m is de parking links. Wandeling is 8,3 km lang.

Stevig wandelschoeisel is aangeraden.

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Antwerpen
Lokaal of vertrekplaats
Parking
G. Van der Lindenlaan 28
2570 Duffel

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 40
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Linda Vluymans
linda.vluymans@telenet.be
0479218464
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!