Wandeling in Zemst

We maken een mooie wandeling langs de Zenne en de landelijke omgeving er omheen. We vertrekken langs de oude Zenne, "de riool van Brussel" en zien aan de overzijde de kapel "het Hammetje"  waar heel wat historie aan verbonden is. We wandelen verder langs de Zenne tot aan "het Waterke",een vroegere herberg bij de doorwaadplaats door de Zenne waarlangs de boeren hun producten naar de markt in Mechelen vervoerden.. We verlaten de dijk om langs het bos "de Donk" naar de waterplas van Hombeek te wandelen. Na de stop stappen we langs de andere kant van de Eglegemvijver, een stukje via "de Donk" en verder door de velden en de Zennedijk terug naar het vertrekpunt. Deze wandeling zal worden geleid door ons lid Alex Grauwels.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 17 november 2019 - 14:00
Praktische info

Er dient niet te worden ingeschreven. De wandelafstand is 8,6 km en er is een stop voorzien. We vertrekken in Duffel op de parking langs de G. Van der Lindenlaan om 13.20 uur. We maken de verplaatsing met eigen vervoer en carpooling wordt voorzien mits vooraf af te spreken met de verantwoordelijke. De wandeling vertrekt op de parking van de Lidl  in Zemst, langs de N1 Brusselsesteenweg over de Zennebrug.rechts; Bij sommige delen van het parcours is bij regenweer waterdicht schoeisel of laarzen aangeraden (afhankelijk van het weer de dagen voordien)

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
parking
G. Van der Lindenlaan
2570 Duffel

Deelname-informatie

Deelnemers
5 - 40
Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 1.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Alfons Buelens
alfons.buelens@telenet.be
0485949097
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!