WANDELTOCHT / FOTOZOEKTOCHT: V O L Z E T !

Voor 2023 kiezen we voor een andere aanpak van onze nieuwjaarswandeling. De wereld om ons heen is aan het veranderen, dus vinden we dat we niet kunnen achterblijven. Vandaar dat we kiezen voor een "ander kleedje" van de eerste activiteit van het nieuwe jaar.

Onze keuze is gevallen op een wandel - fotozoek - tocht. Het ganse parcours speelt zich af in en rond het centrum van Gent. Het spiksplinternieuwe jaarthema van PASAR, namelijk "KIES DE WATERKANT", komt daarbij sterk "in the picture". Immers meer dan 60 % van het parcours verloopt langs het water. Nico is als aanbrenger van het idee op zoek gegaan naar rustige wegen (zelfs in Gent !), smalle paadjes (je houdt het niet voor mogelijk), toeristische bezienswaardigheden, curiositeiten in fauna en flora, kunstige graffiti, ... kortom een heel gevarieerd gamma.

Maar ook het bouwkundig erfgoed van Gent wordt niet uit het oog verloren! Zo passeren we bvb in de Sint-Machariuswijk aan de restanten van het Spaans Kasteel, iets verderop wandelen we door de overblijfselen van de Sint-Baafsabdij, we passeren aan de Arena van Vletingen, we bekijken grondig het begijnhof in de Lange Violettestraat, het pas opengestelde Wintercircus (nabij de Krook), we maken kennis met het Prinsenhof (de geboorteplaats van Keizer Karel), de Brug der Keizerlijke Geneugten, het Patershol met al zijn historische en culinaire hoogstandjes en nog heel wat andere bezienswaardigheden.

Schrijf je tijdig in zodat we ons kunnen organiseren om je zo goed mogelijk te verwelkomen op dit nieuwe initiatief.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zondag 29 januari 2023 - 09:00 tem 19:00
Praktische info

De vertrekplaats is de Stadsbrouwerij Gruut in een zijstraatje van de Steendam (nabij Sint-Jacobs en de Vrijdagmarkt) in Gent. De wandelafstand is een 10-tal km. Je kan zowel kiezen om de zoektocht te doen of enkel de wandeling. Op het einde van de dag is er een samenkomst voorzien in de brouwerij waar je nog extra info krijgt over het wandelprogramma van Wandelclub Pasar regio Gent. Ben je ingeschreven, dan krijg je nog specifieke informatie via mail op zondag 22 januari 2023. Niet ontvangen ? Stuur een mail !

Deelnemers aan de zoektocht vertrekken tussen 9 u en 10 u, en deelnemers voor de wandeltocht vertrekken tussen 10 u en 12 u.

Gezien we 100 deelnemers hebben, hebben we een wijziging moeten invoeren voor het einduur van de activiteit: het terugkeren moet immers in shifts gebeuren: de WANDELAARS worden ten laatste om 15:30 u terug verwacht. De DEELNEMERS VOOR DE ZOEKTOCHT verwachten we ten laatste om 16:30 u terug. Hou hier aub rekening mee, zodat we je op de best mogelijke manier kunnen verwelkomen. Met dank !

Iets niet duidelijk ? stuur een mailtje voor verdere info.

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen

Deelname-informatie

Deelnameinformatie

Voor deze activiteit moet worden ingeschreven. Alle inlichtingen staan in Nieuwsbrief 213 van Wandelclub Pasar regio Gent. Heb je die nieuwsbrief niet ? Vraag hem aan via een mailtje naar de contactpersoon.

De inschrijvingsprijs is verschillend al naar gelang het soort deelname. Er moet ten laatste tegen zondag 15 januari 2023 worden ingeschreven.

 

Contactpersoon

Contactpersoon
alex maenhaut
alex.maenhaut@gmail.com
+32477402361
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!