Wandelweekend in LO-RENINGE West-Vlaanderen

Als je veel verder teruggaat in de geschiedenis van LO, merk je dat het een Abdijstad was. Paters van de Augustijner orde vertoefden hier in de 11de eeuw. Door de giften van nobele ‘patronen’ bekwamen zij een eigendom van 500 hectaren land en gebouwen. De streek leed onder de schade berokkend door de Protestantse oproer (gedurende de revolutie, toen gekend als de ‘Lage Landen’) tegen hun Katholieke Habsburger leiders. Vervolgens, wanneer de streek onder het bewind kwam van het Spaanse keizerrijk, werden de fortuinen van de paters teruggegeven. Zo waren zij in staat een achthoekige Duiventoren met 1132 nestkastjes te bouwen als verrassingsgift om de grote abt Patricius Fraeys te verwelkomen met zijn terugkeer van Rome in 1710. De toren staat in de hoteltuin en is ook te bezoeken via het wandelpad.

Hotel : de Oude Abdij: Alle kamers zijn uitgerust met een bad en/of douche, televisie en telefoon, en zijn gemakkelijk toegankelijk via een lift. Bij mooi weer kunt u genieten van de grote tuin met 2 terrassen. Er is gratis wifi beschikbaar in de gezamenlijke benedenruimtes. Ruime private parking.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 29 maart 2019 - 12:15 tem zondag 31 maart 2019 - 17:00
Praktische info

Prijzen :                    Vol pension - Dubbel kamer : leden: 170,00 € / niet-leden: 175,00 €  Single: +28,00 €

Reserveren :           Eerst telefoneren bij Willy Vanbeneden 02/687 64 24 tot volzetting van de kamers of tot 15 maart 2019

Betaling :                 door overschrijving op rekening BE45 7995 2352 7489 van Pasar-Overijse uiterlijk op 15 maart 2019

 

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Hotel Oude Abdij
Noordstraat 3, 8647 Lo-Reninge
8647 Lo (Lo-Reninge)

Deelname-informatie

Deelnemers
20 - 40

Contactpersoon

Contactpersoon
Willy Vanbeneden.
willyvanbeneden@skynet.be
02/6876424 / GSM: 0497/883407
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!