Winterwandeling tussen Zenne en Barebeek

Deze activiteit is voorbij
1 minuut leestijd

We gaan op verkenning door het natuurgebied en groen tussen de Zenne en de Barebeek. Niet tegenstaande de Barebeek hier op amper 100m van de Zenne ligt behoort ze tot het Dijlebekken aangezien ze ten noorden van Plankendaal in de Dijle uitmondt. Deze gebieden zijn nog steeds weinig gekend en nog niet zo lang ontsloten. Het waren één van de meest vervuilde waterlopen binnen de Dijle- en Zennebekken, maar dankzij de vele inspanningen is de waterkwaliteit de laatste 10 jaar opmerkelijk verbeterd wat je kan zien aan de heropleving van het biologisch leven. Zowel waterplanten als ongewervelden vinden de weg terug.

En natuurlijk vergeten we niet dat het onze eerste wandeling van het jaar is. Dus voor iedereen al de beste wensen voor het Nieuwe Jaar.

  • Wandelen
  • Kies de waterkant
  • Wondere Winter
  • In de natuur
  • Actief
Hofstade (Zemst)

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

Parking langs Gasthuishofweg aan begin van de straat
Gasthuishofweg
1981 Hofstade (Zemst)
België

beginuur
13h30
aantal deelnemers
3-999
nuttige informatie voor deelnemers

Deelnemen is voor iedereen gratis maar enkel de leden van Pasar Nationaal zijn verzekerd.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer