Zaterdagtocht: de Demervallei tussen Langdorp, Zichem en Diest

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Deze wandeling loopt volledig door het valleigebied van de Demer, op de grens tussen Hageland en Kempen. In Werchter mondt de Demer uit in de Dijle.

Na het vertrek in Langdorp kom je algauw langs de Demer om vervolgens door een boeiend agrarisch landschap te stappen.   In Testelt begint het land van Ernest Claes met “De Witte van Zichem". Je steekt opnieuw de Demer over en komt op de Voorberg met zicht op het dorp. Vandaar daal je af naar het reservaat van de Demerbroeken. Zichem laat je rechts liggen en je vervolgt je weg over diverse paden en wegjes naar de mooie stad Diest met zijn merkwaardig centrum en het Begijnhof.

Degenen die houden van nostalgie kunnen even stil staan bij onderstaande extra info:

- De tv-reeks Wij, Heren van Zichem, een Vlaamse televisieserie, werd uitgezonden tussen 1969 en 1971 (26 afleveringen) en geregisseerd door Maurits Balfoort. De opnames vonden gedeeltelijk plaats in Zichem en in de nabije omgeving. Klik op de tv-reeks voor een klein fragment ter illustratie. Krijg je er niet genoeg van, dan kan je via "VRT MAX" onder "Ontdekken", "Series", "Pure nostalgie" op je digitale TV of je computer een aantal afleveringen bekijken en zo heel wat jaren in de tijd terug gaan;

- of de film De Witte Van Sichem, een Vlaamse film uit 1980 onder regie van Robbe De Hert. Het is een recentere versie van de film De Witte uit 1934, de verfilming van de roman De Witte van Ernest Claes. Klik op: de film voor een getuigenis door een acteur uit die film.

Schrijf tijdig in en geniet samen met ons van deze veelbelovende herfstwandeling!

  • Wandelen
  • Dagwandeling (min. 20km)
  • In de natuur
  • Avontuur
  • Cultuur
  • Actief

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie
beginuur
07h30
leden: €19.85 niet-leden: €22.85
nuttige informatie voor deelnemers

Alle info in de nieuwsbrief. Nog geen abonnement op de GRATIS nieuwsbrieven ? Contacteer onderstaand mailadres zodat je op de mailinglist genoteerd wordt.

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer