Zaterdagtocht: de Eislecktrail tussen Nadrin en Houffalize

Deze activiteit is voorbij
2 minuten leestijd

Zaterdagtocht: geniet met ons mee van één van de mooiste wandeltrajecten in België, nl. de Eislecktrail tussen Nadrin en Houffalize

De Escapardenne Eisleck Trail loopt over 106 km van Kautenbach (L) naar La-Roche-en-Ardenne (B) door een schitterend deel van de Ardennen. Het langeafstandspad dat het Groothertogdom Luxemburg verbindt met de Waalse provincie Luxemburg is uitstekend gemarkeerd door het witte golfje op een blauwe achtergrond. Tijdens deze tweede etappe, is het opnieuw volop genieten van de prachtigste stukken van de Ardennen. Er zitten een paar korte stevige klimmetjes tussen en het traject loopt tot kort voor het eindpunt - het toeristische stadje Houffalize - bijna volledig over onverharde paden.

Starten doen we op de parking van de Belvédère van Nadrin. Vandaar gaat het via het dorpje Ollomont, een oud typisch Ardens dorpje dat zijn cachet van weleer volledig behouden heeft. Je waant je er even terug in de tijd. Vervolgens naar de stuwdam van Nisramont, die gebouwd  werd in 1958. Het complex omvat een waterkrachtcentrale die energie levert, een waterzuiveringsstation en een waterzuiveringsinstallatie voor slib. De stuwdam is 116 m lang en 16 meter hoog. Het stuwmeer heeft een oppervlakte van 47 Ha en een capaciteit van 3.000.000 m³. Via de loopbrug van de voordam (Engreux), die het waterdebiet van de Oostelijke Ourthe reguleert alvorens deze samenvloeit in de Westelijke Ourthe, steken we de rivier over.

Op weg naar de molen van Rensiwez passeren we een panoramisch zicht op de vallei. De oude molen werd getransformeerd tot camping op 8 hectare, waar trekkers of vakantiegangers van een ideaal verblijf in een groen kader kunnen genieten. Het niveauverschil om de Ourtherivier te verlaten is nogal groot, maar de wandeling brengt je door bossen, weide en idyllische landweggetjes naar het platteland van Bonnerue.

Enkele kilometer verder wandelen we onder het viaduct van de E25 door, een indrukwekkende infrastructuur van maar liefst 60 m hoogte op 369 m lengte die de oostelijke Ourthe-vallei overbrugt. Een idyllisch bospad brengt ons naar een typisch Ardense boerderij, de boerderij van Randoux. Wanneer we het bos verlaten, bereiken we tenslotte via de oude wijk ons eindpunt, de ‘place St-Lambert’  van Houffalize, waar een paar leuke terrasjes op ons wachten.

Of je onderweg deze bever zult zien, weet ik niet, maar volgend filmpje laat je toe een en ander van heel nabij te bekijken: klik op bever (met geluid).

Geniet met ons mee van deze wandeling in het begin van de zomer van 2024 en schrijf tijdig in zodat je er zeker bij bent!

  • Wandelen
  • Dagwandeling (min. 20km)
  • Activiteit met gps of smartphone
  • Natuur
  • Avontuur

Praktische info

Deze activiteit is voorbij.
locatie

België

beginuur
07h30
aantal deelnemers
45-90
leden: €21.20 niet-leden: €24.20
nuttige informatie voor deelnemers

Raadpleeg onze nieuwsbrief (nr 232): klik op  https://sway.cloud.microsoft/yFDMlKsZnyx32zSx?ref=Link

deel Activiteit

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer