zoektocht: De schat van Raversijde

Een coronaproof-geocache zoektocht die je met je bubbel kan doen. De zoektocht is kindvriendelijk en dus geschikt om met het gezin op stap te gaan. Maar evenzeer voor volwassenen kan deze tocht van 7,5 km je een boeiend verhaal vertellen over hoeveel geschiedenis hier werd geschreven midden een mooi stukje natuur.

We moeten op zoek gaan naar de drie sleutels van de stad Oostende, die zijn verloren gegaan. Maar tijdens een wedstrijd fortenbouw op het strand van Raversijde werd er een kistje gevonden met de drie sleutels. Omdat ze zo waardevol zijn werden ze bij Prof. ‘Kweetwelveel afgeleverd om ze te bewaren en de historische waarde te onderzoeken. Maar zoals de meeste professoren soms wat verward zijn weet hij niet meer waar hij ze heeft achtergelaten. Misschien volgen we de professor zijn spoor en kunnen we hem helpen. Hiervoor moeten we onze teletijdmachine gebruiken en ons laten terug flitsen met onze Smarthphone, I phone  of Gps toestel richting Raversijde. je kan de route vinden op www.Routeyou.be onder de naam De schat van Raversijde of via deze link De schat van Raversijde - Wandelroute | RouteYou downloaden.

Bij ieder belangrijk punt waar Pr.’Kweetwelveel is geweest kan je een stukje van de oplossing  vinden, volg hiervoor de aanwijzingen, en zoek in de omgeving naar meer informatie, vul de woordzoeker in. Het antwoord zal je dichter brengen bij de oplossing. Download hier het infoformulier inclusief antwoordformulier.

Heb je de 3 sleutels gevonden :)  Professor ‘Kweetwelveel zal je altijd dankbaar zijn, stuur hem vlug een selfie (hou rekening met de wet van de privacy) of stuur de code van het koffertje via mail naar Pasar.gpswesthoek@gmail.com   Verstop ze opnieuw op dezelfde plaats zodat hij ze kan komen afhalen. Doe dit ook voor alle andere opdrachten.

Je kan de startplaats bereiken via het openbaar vervoer, trein naar Oostende, de tram richting de Panne, afstappen halte Ravelingen. Beperkt parkeren kan in de Dorpstraat Mariakerke Oostende. 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 13 februari 2021 - 10:00 tem zondag 18 april 2021 - 20:00
Praktische info

De zoektocht start aan de tramhalte Ravelingen Mariakerke Oostende op de zeedijk. Met openbaar vervoer, trein naar Oostende, tram richting De Panne, halte Ravelingen. Parkeren kan in de Dorpstraat Mariakerke Oostende. De tocht is 7,5 km er zijn 11 caches verstopt. 

De zoektocht kan je downloaden op www.Routeyou.be   onder de naam De schat van Raversijde of via deze link  De schat van Raversijde - Wandelroute | RouteYou    en opslaan op je toestel. Je kan hem ook volledig uitprinten als het je niet lukt om het op je toestel te plaatsen. Ga op Routeyou i routebeschrijving - druk het roadbook met de uitgebreide routebeschrijving af via downloaden.  Het antwoord,code of selfie kan je mailen naar Pasar.gpswesthoek@gmail.com 

Infoformulier inclusief antwoordformulier

Waar vindt de activiteit plaats
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Tramhalte Ravelingen Vayamundo
Zeedijk Mariakerke
8400 Oostende

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
Luc Neyrinck
lucneyrinck2@gmail.com
0494664715
In samenwerking met

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!