Zomer-, Foto-, Wandelzoektocht in de Mandel- en Leiestreek

Snel naar:

Zoals vorig jaar is er dit jaar weer de mogelijkheid om naast de Zomer-, Foto-, Fietszoektocht ook deel te nemen aan de Zomer-, Foto-, Wandelzoektocht. Het wordt een wandeling, ook weer met een wegbeschrijving, van zo'n 4 km in de centrumstraten van Wielsbeke. En ... deze wandelzoektocht moet zeker niet onderdoen voor de fietszoektocht. Men moet er ook 25 plaatsen trachten te herkennen van 25 foto's en er ook telkens een vraag oplossen met gegevens die ter plaatse zijn te vinden, met uitzondering van de laatste vraag waar je met een puzzelvraag een gezegde moet raden. Alleen de afstand is uiteraard kleiner, maar de herkenningspunten vindt men wel dichter na elkaar. De moeilijkheidsgraad van de vragen is te vergelijken met die van de fietszoektocht. En 4 kilometer zoekend wandelen is ook al een sportieve bewegingsvorm die heel wat van je aandacht, je gezond verstand en je beoordelingsvermogen vergt om de vragen te begrijpen. En pas op ... ook in de Wielsbeekse dorpsstraten zitten er soms wel addertjes onder het gras verborgen.

Wielsbeke dat samen met Sint-Baafs-Vijve en Ooigem sedert de fusies der gemeenten verder leeft en werkt onder de fusienaam Wielsbeke, is op industrieel gebied toonaangevend met vele woonkernen, cultuur-, sport- en ontspanningsmogelijkheden, natuurgebieden en toeristische wandel- en fietspaden. Het is een typische Leiegemeente met zijn verloren gegane vlasindustrie die zich tijdig wist om te schakelen naar hout- en textielindustrie. De wandeltocht gaat door in de dorpskern van deelgemeente Wielsbeke. De wandeling start en eindigt aan het statige Gemeentehuis van Wielsbeke, Rijksweg 314 (op het Domein Hernieuwenburg).

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats?
zaterdag 27 juni 2020 - 09:00 tem maandag 31 augustus 2020 - 23:45
Praktische info

Wie deelneemt leest best eerst het volledig reglement (klik op hyperlinks bovenaan deze pagina). Daar staat heel wat informatie in, over hoe je kan deelnemen, welke regels je dient te volgen en waar je vooral aandacht moet voor hebben bij de uitoefening van de tocht.

De inschrijving voor deze WANDELzoektocht kan je zoals verleden jaar combineren met de inschrijving voor de FIETSzoektocht. Een combi-inschrijving levert je een voordeel op van €2.  Zo neem je deel aan 2 zoektochten voor slechts €15,00 (moeten niet noodzakelijk tegelijk besteld worden). De 2 tochten zijn 2 aparte prijskampen met aparte prijzenpot. Wel gebeuren de prijsuitreikingen achtereenvolgens op dezelfde bijeenkomst, voorlopig gepland op zaterdag 26 september 2020 in zaal 'Den Aert', Sint-Bavostraat 23 te Sint-Baafs-Vijve. Mogelijks moeten we nog een nieuwe datum kiezen waarop de corona-maatregelen het wel toestaan om met een grote groep in een zaal te vergaderen. Over deze prijsuitreiking volgt later meer nieuws op de webpagina van die activiteit.

Door de nog geldende coronamaatregelen kunnen de inschrijving, de betaling en de afhaling van de deelnamebladen niet gebeuren ten huize van de inrichter, dit om zoveel mogelijk contacten (persoonlijk contact, uitwisselen deelnemingsbladen, contante betalingen) te vermijden. Daarom dient men in te schrijven via een inschrijvingsformulier dat men op deze site kan downloaden. De deelnemingsbladen worden per e-mail toegestuurd nadat de betaling van het deelnamegeld is toegekomen op de bankrekening BE13 7775 5183 9039 van Pasar SBV. Hoe? Dat verneem je op het inschrijvingsformulier.

Waar vindt de activiteit plaats?
Provincie West-Vlaanderen
Lokaal of vertrekplaats
Parking voor Gemeentehuis Wielsbeke
Rijksweg 314
8710 Wielsbeke

Deelname-informatie

Deelnemers
100 - 150
Deelnameprijs leden
€7.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 7.00
Deelnameinformatie

Voor deze WANDELzoektocht zijn minstens 20 prijzen gegarandeerd. Het aantal prijzen kan oplopen naargelang het aantal inschrijvingen (na de eerste 2 weken zijn er al meer dan 50 inschrijvingen):

  • 3 hoofdprijzen zijn cheques (één jaar geldig) voor besteding aan zelf gekozen reis en periode uit een reisbrochure van een reisagentschap:
  • voor ieder 25ste in het klassement zijn er troostprijzen (grote flessen cava);
  • vanaf de 4de plaats een aantal waardevolle keuzeprijzen (huishoudtoestellen, dranken, ...) 

Eenzelfde persoon kan per prijskamp slechts één prijs winnen, maar kan wel een tweede prijs winnen door deelname aan de andere soort zoektocht (fiets- of wandelzoektocht).
Om deel te nemen, klik hieronder op de link. Schrijf je meerdere personen in, vul dan voor ieder persoon een formulier in.

https://forms.gle/MzfLYxYajZGSzr9R8

Contactpersoon

Contactpersoon
Goemaere Hubert
hubert.goemaere@telenet.be
0468105880
Georganiseerd door

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!