vrijdag 16 februari 2018: Alles over het vlinderleven

We verwelkomen vandaag Laurian Parmentier, afkomstig uit Zulte en befaamd entomoloog aan de Universiteit van Gent, die ons zal wegwijs maken in het leven van de vlinders.

Vele vlinders zijn geliefd vanwege hun bonte kleuren. Ze worden beschouwd als elegante, onschuldige diertjes omdat ze niet kunnen steken of bijten. Met hun grote verscheidenheid en gevarieerde ecologie zijn vlinders waardevolle indicatoren van de kwaliteit van ons leefmilieu.

Deze avond komt u alles te weten over het hoe en waarom wij vlinders moeten beschermen, over hun overlevingskansen, hun nut en mogelijke schade die ze aanrichten. Ook leert u hoe u vlinders naar uw tuin kunt lokken.

Laurian Parmentier, bio-ingenieur en onderzoeker aan de UGent is een gerenommeerd vlinderkenner en was verantwoordelijk voor de wetenschappelijke ondersteuning van "Thee met vlinders" in de tijdelijke pop-up-vlindertuin van Duinbergen in de zomer van 2016.

 

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 16 februari 2018 - 19:30 tem 21:30
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Oost-Vlaanderen

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€0.00

Contactpersoon

Contactpersoon
VERSTAEN ERIC
Georganiseerd door

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!