Wandelcoaching: vertragen in de natuur

We merken het allemaal in meerdere of mindere mate. Door werkdruk, files en tijdsgebrek ervaren we een toegenomen mate van stress. Bovenop de hectiek, brengen we 87% van onze tijd binnen door. De meerderheid onder ons lijdt dus aan een chronisch tekort aan natuur. Een toenemend aantal studies toont aan dat de natuur een positieve invloed heeft op mensen. Op korte termijn helpt natuur om tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en energie op te doen. Verder zakt je bloeddruk en verlaagt de stress in je lijf. Je begeeft je in betere luchtkwaliteit, minder lawaai en mildere omgevingstemperaturen. En uiteraard nodigt de natuur je uit om meer te bewegen. De lange termijn gevolgen zijn dan ook logischerwijs terug te vinden in een toegenomen lichamelijk welzijn, een hogere veerkracht en meer sociaal contact. Tijdens deze sessie leer je enkele technieken kennen. Door de oefeningen en de begeleiding van een gids/coach, Muriel Vastenaekel, laat je je ook niet afleiden door allerlei gedachten en verdiep je je ervaring. Metsämieli is meer dan een natuurwandeling waar we dingen leren over de natuur, het is ook geen wandeling waarbij we een tempo moeten aanhouden. Het is geen wedstrijd, en het is meer dan een bosbad (vertragen in de natuur met de vijf zintuigen). De methode maakt gebruik van de meest recente, meest gebruikte methodes en geaccepteerde trends in psychologie, therapie en coaching, met inbegrip van mindfulness en life coaching en gebeurt in een natuurlijke omgeving of gebruikt natuurlijke beelden. Extra info: Startpunt van de wandeling : ingang van het CC Voorzie water, comfortabele kledij en schoenen waarmee je kan wandelen. We wandelen maximum 2 km Deze activiteit is onder voorbehoud van de geldende maatregelen.

Praktisch

Wanneer vindt de activiteit plaats
zaterdag 8 mei 2021 - 14:00 tem 16:00
Waar vindt de activiteit plaats
Provincie Vlaams-Brabant
Lokaal of vertrekplaats
CC Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Deelname-informatie

Deelnameprijs leden
€5.00
Deelnameprijs niet-leden
€ 10.00
Deelnameinformatie

CM-leden nemen deel aan 5 euro.

Contactpersoon

Georganiseerd door
In samenwerking met
CM

 

 

 

Word Pasar-vrijwilliger

Zoek je een nieuwe uitdaging in je vrije tijd? Dan is vrijwilliger worden bij Pasar iets voor jou.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor jouw gepersonaliseerde nieuwsbrief

Word Pasar lid

Word nu lid en geniet van alle ledenvoordelen

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!