Fendt Diamant

2 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de caravan

De Duitse fabrikant Fendt mag vijftig kaarsjes uitblazen. De jonge vijftiger blaakt echter van vitaliteit en presenteert voor komend seizoen een nieuwe Diamant.

Alle knowhow die Fendt al sinds 1970 vergaarde, zit vervat in dit vernieuwde topmodel. Zowel qua concept, gebruikte materialen en toeleveranciers is het beste wat er op de markt verkrijgbaar is aangewend.

De drie indelingen zijn het neusje van de zalm en hebben een riante breedte van 250 cm. De stahoogte is opgetrokken naar 198 cm. Daardoor blijft er nog een stahoogte van 195 cm over wanneer je onder dakluiken of de ingebouwde airco staat. Een grote koelkast van 133 liter met dubbele deurbediening doet zijn intrede.

De Diamant 560 SF (662 cm) heeft een rondzit in de neus en een Frans bed (hoekbed) in de achtersteven met ernaast de badkamer. De overige twee modellen hebben een twinbed in de voorsteven en een rondzit achteraan. De 560 SG is de kortere versie van de lange 650 SG. Deze laatste is een flinke tandemasser van 864 cm. De twinbedden zijn 205 bij 90 cm ruim.

Langs buiten gezien zijn de nieuwe Diamant-modellen vrij clean met een sobere striping en het nieuwe Fendt-logo. Zowel de neus als de achtersteven zijn nieuw ontworpen. De zwart gepolijste velgen zijn standaard.

Schaf je je het optionele ‘50 Years’-pakket aan, dan geniet je onder andere van stijlvolle lederen Zingst-bekleding, een polyester dak en een Truma-dakairco.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer