Hobby 2021

2 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de caravan

De zeer aantrekkelijk en scherp geprijsde series Optima en Optima On Tour zijn het afgelopen seizoen zo succesvol geweest dat men deze reeksen verder uitbreidt. Dit in de vorm van drie alkoofmodellen op maat van gezinnen en twee halfintegralen waar de wasruimte een prominente plaats inneemt.

Halfintegralen

De Hobby On Tour krijgt er twee indelingen bij. Camperaars veel belang hechten aan sanitair comfort zullen deze nieuwelingen graag omarmen: beide modellen (742 cm) hebben namelijk een badkamer over de volledige breedte van de achterwand. Je hebt keuze uit de T70 E met twinbed en de T70 F met hoekbed. Ze krijgen een klassieke L-keuken en maxisalon met zitbank naast de celdeur. Beiden worden gebouwd op een Citroën chassis en zijn net geen zeven meter lang. Nieuwe uitrusting omvat een 133L AES koelkast met dubbele deur, een uitschuifbaar systeem om de gasflessen makkelijker te vervangen, geïsoleerde en verwarmde afvalwatertank en garage en een GFK-vloer met XPS-isolatie.

In het hogere segment halfintegralen krijgt de Optima De-Luxe serie er een plattegrond bij. De T 70 HGE (Fiat Ducato, 753 cm) heeft achteraan ene twinbed en vooraan een paviljoenbed.

Alkoven

Net zoals bij het beproefde concept van de halfintegralen, trekt Hobby de lijn door in de Hobby On Tour alkoven. Ook de prijs valt reuze mee: rond de € 50.000. Op basis van Citroën chassis bieden ze drie indelingen aan:

  • A60 GF (623 cm): dwarsbed, zithoek bestaande uit zitbank met draaibare cabinestoelen, keuken tegenover zithoek
  • A65 KM (699 cm): stapelbedden tegen de achterwand, L-keuken, zithoek bestaande uit klassieke treinzit met zitbank 
  • A70 GFM (718 cm): dwarsbed, L-keuken, zithoek bestaande uit klassieke treinzit met zitbank 

De drie indelingen hebben een buitenbreedte van 233 cm en een stahoogte van 205 cm. Standaard rusten ze op een 3,5 ton chassis met 4 zitplaatsen (tot 6 optioneel waar mogelijk). Nieuw is ook de 133l grote AES koelkast met dubbele deur. Ook hier is de gasflessenkast makkelijker bereikbaar en zijn zowel de garages als de vuilwatertank geïsoleerd en verwarmd.

Buscampers

Hobby beperkt het gamma tot vier indelingen met een dwars- of twinbed. De Vantana On Tour krijgt 120 pk onder de motor, de Vantana De Luxe 140 pk. Ook de koelkast is anders: de eerste krijgt een exemplaar van 70l, de andere 90l én een deur die langs beide kanten open kan. Het ligvlak achteraan is 9 cm langer. Het aluminium bedframe met lattenbodem staan in voor een goede nachtrust. Het panoramisch dakluik boven de stuurcabine maakt zijn intrede.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer