Knaus Südwind

1 minuut leestijd
actua
  • Kamperen met de caravan

Dit jaar zou Helmus Knaus zijn honderdste verjaardag gevierd hebben. Zestig jaar geleden startte hij met de bouw van zijn eerste caravan met de kenmerkende zwaluw als logo. Vandaag is Knaus onderdeel van het grotere KnausTabbert-concern, maar die 60ste verjaardag wordt natuurlijk wel passend gevierd.

De Duitse fabrikant presenteert de populaire Südwind-reeks, een klassieker die in 1962 op de markt kwam, in een ‘60 Years’-uitvoering. Naast de uitgebreide Südwind-uitrusting krijgt hij een aangepast meubeldecor en een decoratieset met ‘60 Years’ erop geborduurd. De kleursetting is zacht met lichtbruin voor de meubels in combinatie met lichte en donkergrijze accenten. Aan de buitenkant zien we aangepaste ‘60 Years’-stickers die een retrosfeer uitstralen.

In totaal zijn er zestien indelingen verkrijgbaar. Nieuw is de compacte 500 EU. Die meet net geen vijf meter maar blijkt binnenin een heus ruimtewonder. Hij heeft achteraan een ruime rondzit, centraal de keuken en badkamer en achteraan twee comfortabele twinbedden.

Het vermelden waard zijn het standaard bluetooth geluidssysteem, een BWT-waterfilter en een koppeling met ingebouwde kogeldrukmeter.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer