Niesmann+Bischoff 2021

3 minuten leestijd
actua
  • Kamperen met de motorhome

Grote primeur bij de Duitse fabrikant in de linerklasse: de presentatie van de nieuwe iSmove: een integraal met een MTM van 3.500 kg. Maar daar blijft het niet bij. Hij omvat tal van innovaties die maar liefst zeven patenten opleverden.

 

Goed doordacht!

De nieuwe iSmove is meteen verkrijgbaar in twee populaire indelingen. De iSmove 6.9 E is 695 cm lang en heeft een twinbed (206/197,5 bij 73,5/73 cm). Iets langer, met 730 cm, is de 7.3F met centraal bed (187 bij 130 cm). Buiten dit zijn beide indelingen identiek aan elkaar: centraal de badkamer en keuken vooraan een face à face-zithoek. Het leeggewicht is bij de eerste 2.850 kg, bij de tweede 2.940 kg. Hij oogt vrij compact langs buiten. Dat heeft hij te danken aan de smalle buitenbreedte van 227 cm en de hoogte van 283 cm. Uiterlijk zou je hem als een Arto kunnen aanzien waarvan hij heel wat stijlelementen overneemt. De wanden hebben een dikte van 3 centimeter en de vloer is even dik als het topmodel Flair. Bijzonder is dat men ook kiest voor een woonceldeur zonder venster. Dit harmonieert beter met het interim design. Standaard krijgt hij een 200 l verswatertank, 120l vuilwatertank, een 100 ah lithium batterij en 16” aluminium velgen. Een standaard Al-Ko chassis en Fiat Ducato met 140 pk onder de motorkap ontbreken niet.

Niesmann+Bischoff lanceert in de nieuwe iSmove enkele spitsvondigheden die we zeker nog in andere reeksen zullen terugvinden.

  • De keuken lijkt compact maar je kan hem in een handomdraai dubbel zo groot maken. Via een uitschuifbaar deel (de afdekking van het gasvuur) kan je de werkruimte verlengen tot tegen de badkamerwand. Een houten snijplank, die dienst doet als afdekking van de spoelbak,  langs de woonceldeur doet hetzelfde. Kies je voor het Premium pakket dan krijg je een innovatieve elektrisch omhoog te bewegen apothekerskast en een koellade onder het aanrecht van 140l!
  • Tegenover de keuken staat de badkamer in één ruimte. Hier kun je de wastafel met wand en al verschuiven naar de overkant. Zo krijg je een hele ruime en volwaardige douchecabine.
  • De face à face-zithoek heeft een tafel die je niet alleen in allerlei posities kunt verdraaien, verkleinen of verbreden, hij is ook verschuifbaar over de volledige breedte van de iSmove. De zitbank aan bestuurderszijde vorm je met één simpele handbeweging om tot een zitbank in rijrichting met twee gordels.
  • Het hefbed boven de stuurcabine is zo ontworpen dat je het haast niet ziet. Lange mensen zullen dit bewust weten te appreciëren. Het bed is maar liefst 187 bij 130 cm ruim.
  • In combinatie met de apothekerslade en een schuifdeur kun je de slaapkamer afscheiden van de rest van de leefruimte.

 

Het interieur is een gewaagde maar gelaagde mix van donker- en lichtgrijs en bruin. Het plafond is uitgevoerd in donker grijs. De zijwanden zijn aangekleed met panelen in vilt die ook geluiddempend werken. De bovenkastjes, zonder handgrepen zijn rechthoekig en lichtbruin. Een innovatief lichtconcept ontbreekt niet. De bediening van de schakelaars is eveneens allemaal via touchscreen panelen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer