Pasar Antwerpen

Welkom op de webpagina van Pasar Antwerpen! In Antwerpen zijn 52 afdelingen van Pasar actief. De meeste Pasarafdelingen hebben een eigen afdelingswebsite. 

Elk weekend kan je wel ergens terecht voor een aangename wandeling, boeiende fietstocht, interessant bezoek, ... Iedereen kan deelnemen aan onze activiteiten!

 

 

Bovenlokale activiteiten 2020 in provincie Antwerpen

Turnhout By Night

Ga op zaterdag 18 januari 2020 op wandel tijdens de belevingsvolle winterwandeling Turnhout by Night. Tijdens de stadsroute word je getrakteerd op sfeerverlichting met leuke lichtaccenten en animatie. De lange lus verwent de echte wandelaars met een tocht door het groene noorden van Turnhout.

Meer info

Elektrische Fietsbeurs in Zandhoven

Voor de 6e keer op rij organiseren enkele afdelingen uit de regio Voorkempen in Antwerpen opnieuw de elektrische Fietsbeurs. Afdelingen Pasar Schilde, Pasar Zoersel, Kampeerclub Zuiderkempen, Pasar Zandhoven en Que Photosar slaan de handen in mekaar en organiseren in samenwerking met de gemeente Zandhoven, politiezone ZARA en enkele gedreven fietsconsulenten van Pasar een interactieve beurs in evenementenhal De Populier. Hiervoor toveren ze De Populier op zondag 1 maart 2020 om tot een paradijs voor fietsliefhebbers. Bij verschillende infostanden kun je terecht met al je vragen over elektrisch fietsen. Fietshandelaars geven uitleg & bieden aan zeer aantrekkelijke prijzen hun fietsen aan. Ook worden er op bepaalde tijdstippen workshops gegeven door fietsconsulenten en politie van zone Zandhoven-Ranst. Wat bijvoorbeeld met de wetgeving rond elektrisch fietsen? Verder kan je buiten een rondje maken met e-bikes van verschillende merken. Iedereen is welkom tussen 10 en 17 uur. Toegang tot dit evenement is gratis.

Pasar Zomert regio Noord-Voorkempen: 1/7/2020 – 19/8/2020

De regio Noord- en Voorkempen is een groene regio in het noordwesten van de provincie Antwerpen. Het toeristisch gebied van de Noord- en Voorkempen staat bekend als een aantrekkelijk wandelgebied.  Kasteelparken, uitgestrekte bossen, heide en landbouw wisselen er elkaar af. In dit kader organiseert Pasar Antwerpen i.s.m. de plaatselijke medewerkers van Pasar de reeks ‘Pasar Zomert’: elke woensdagavond in juli en half augustus een geleide wandeling door de mooiste en groenste plekjes van deze regio. 

Praktisch

 • Geleide wandelingen van ongeveer 7 km.
 • 18.45u. inschrijving en 19.00u. start activiteit.
 • Prijs: € 1,5 p.p.; gratis voor leden Pasar op vertoon lidkaart en voor kinderen -12 j.
 • Aan elke locatie zijn er parkeermogelijkheden en horecagelegenheden.

Info over de wandelingen en kalender volgt later.

Pasar Zomert regio Mechelen: 7/7/2020 – 25/8/2020

De regio Mechelen ligt ten zuiden in de provincie Antwerpen en wordt doorkruist door de Dijle, Nete, Rupel en Zenne. Deze regio herbergt een groot aantal bos- en natuurgebieden, zoals het gekende Mechels Broek, de verschillende forten en schansen zoals o.a. het Fort van Walem,  maar ook vele domeinen, parken, kasteelgronden tot verschillende historische hoeves. 3 plaatselijke afdelingen in de regio Mechelen Oost (Duffel, Dijletrotters en Sint-Katelijne-Waver) nemen je in de maanden juli en augustus op een vaste dinsdagavond mee om deze prachtige streek te ontdekken.

Praktisch

 • Geleide wandelingen van ongeveer 8 km.
 • 18.45 u. inschrijving en 19.00 u. start wandeling.
 • Prijs: € 1 p.p.; gratis voor leden van Pasar op vertoon lidkaart en voor kinderen -12 j.
 • Aan elke locatie is er parkeer- en horecamogelijkheid.

Info over de wandelingen en kalender volgt later.

Contacteer Pasar in Antwerpen

Contacteer Greta en Lotte van het vrijwilligersloket via vrijwilliger@pasar.be of 0800/96373 (gratis nummer) op dinsdag en donderdag van 9 tot 16 uur


 • Greta Carnoy
  Greta Carnoy
 • Lieselotte Wallaert
  Lieselotte Wallaert

Partners