10 sportieve buscampers met paviljoenbed

7 minuten leestijd
Aangezien de meeste sportieve buscampers dezelfde indeling hebben spitsen we in ons marktoverzicht onze aandacht specifiek naar de sportieve kant van het voertuig.
praktisch
 • Kamperen
 • Kamperen met de motorhome

Adria Twin Supreme 640 SGX

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm –3500 kg - klassieke indeling

Het elektrisch verstelbaar bed achteraan is met 196 bij 180 cm ruim bemeten. Adria voorziet smalle maar functionele bovenkasten waardoor je het bed bijna volledig tot het plafond kunt scharnieren. Zo krijg je nog meer laadhoogte. Om voldoende slaapruimte te creëren kun je het bed laten zakken tot net boven de fietsen. Deze indeling kun je ook bestellen als ‘Sport Editon’. Deze krijgt een - door Adria zelf ontwikkelde - daktent met een slaapoppervlak van 120 bij 200 cm . Twee dakdragers zijn er ook, bijvoorbeeld om een surfplank op te bevestigen. Het hefdak is zo ontworpen dat er nog plaats is voor een groot panoramavenster.

Benimar Benivan 190 UP

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm – 3500 kg - klassieke indeling

De ‘Up’ reeks maakt al enkele jaren deel uit van het Benimar gamma. Het omvat basic voertuigen die standaard reeds voorzien zijn van alle comfort zoals luifel, zonnepaneel en jawel… een fietsenrek. Het bed achteraan is 185 bij 160 cm ruim en scharniert tot aan de bovenkasten. Het bed is voorzien van een dubbele bediening: in het interieur en eentje aan de achterdeuren. Hij krijgt standaard meteen een krachtige 140 pk motor mee. Handig voor het opladen van elektrisch fietsen is de aanwezigheid van een 230V stopcontact. Na het fietsen is de aansluiting van een buitendouche bijzonder handig.

Challenger V120 Road Editon / Chausson V690 Road Line

 • Fiat Ducato 140 pk – 636 cm – 3500 kg - klassieke indeling

Challenger en zustermerk Chausson komen uit dezelfde stal en presenteren hetzelfde model met dezelfde indeling. Weliswaar met hun eigen exterieur- en interieuraccenten. Het elektrisch verstelbaar bed achteraan is 190 bij 190 cm ruim. Je kan het bedienen vanuit het interieur alsook bij de achterdeuren. In totaal beschik je over een bergruimte van 1500 tot 2400 liter, of tot 120 bij 180 cm. Op de vloer is een aluminium plaat gemonteerd die voorzien is van handige sjorogen. Een oprijgoot ontbreekt evenmin. Handig is het 230V stopcontact en de aansluiting voor een buitendouche. Optioneel is een daktent verkrijgbaar. Beide modellen zijn verkrijgbaar als VIP of Premium waardoor je meteen een rijkelijke uitrusting krijgt. Mooi voorbeeld daarvan is de standaard 140 pk krachtige motor.

Dreamer D60

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm – 3500 kg - klassieke indeling

De D60 blinkt uit in multifunctionaliteit. Vooreerst is er het elektronisch te bedienen paviljoenbed met dubbele bediening van 192/184 bij 130 cm. Je slaapt hier in de lengte, want in de hoge stand heb je links en rechts nog bovenkastjes. Eronder kun je perfect fietsen of een scooter plaatsen. Je kan het bed ook tot tegen het dak scharnieren. Hierdoor kun je spullen vervoeren tot 160 cm hoog!. En het leuke is: stel dat je geen fietsen mee doet maar wel met drie of vier personen gaat kamperen. Dan kun je via de optionele bedombouw 200 x 80 cm onderaan nog eens één of twee extra slaapplaatsen creëren. Vergelijk het met een stapelbed. Noemenswaardig is de verstevigde wielophanging van de achteras. Het optionele Active Pack voorziet een versterkte bodem in aluminium, rails, buitendouche warm/koud en een stopcontact 230V.

Karmann Davis 630

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm – 3500 kg - klassieke indeling

Achteraan slaap je in een in de lengte geplaatst dwarsbed van 192 bij 190 cm. Het bed is elektrisch verstelbaar (dubbele bediening) tot een hoogte van 130 cm en 120 cm breed. Het rust langs de bovenkastjes die tegen beide zijwanden zijn geplaatst. Een motorfiets en fietsen meenemen lukt dus prima. Optioneel is een daktent verkrijgbaar om het aantal slaapplaatsen tot vier te brengen. De ruimte onderin het bed is voorzien van een extra aluminium antislipplaat, sjorogen en een handig oprijstuk om de motorfiets makkelijk de laadruimte in te duwen. Een 230V stopcontact aan de cabinedeuren ontbreekt niet. Het bed heeft een dubbele bediening, zowel aan deze deuren als in het interieur.

Knaus Boxlife 630 ME

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm – 3500 kg - klassieke indeling

Blikvanger in de Boxlife 630 ME is zijn Vario-bed achteraan. Dit is met 193 bij 189 cm zeer ruim bemeten. Je kan het snel en handmatig traploos in de hoogte verstellen. In totaal beschik je over een laadruimte van zo’n 2350 liter. Door de rest van de kofferruimte ingenieus te verdelen kun je er in principe vier fietsen in opbergen. Gaan er extra slapers mee in de plaats van fietsen? Kies dan voor het optionele extra dubbele bed dat onder het Vario-bed gemonteerd wordt. Je kan beiden tot het plafond duwen. De koffer is bekleed met vilt om beschadigingen te voorkomen. Rails en sjorogen ontbreken evenmin.

McLouis Menfys 4 Maxi

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm – 3500 kg - klassieke indeling

De Menfys 4 Maxi heeft alle ingrediënten om de sportieve camperaar te bekoren. Het paviljoenbed is elektrisch verstelbaar en heeft een dubbele bediening: aan de achterdeur en in het interieur. Twee personen vinden ruim plaats in het grote bed van 192 bij 190/180 cm. Afhankelijk van de hoogte van het bed geniet je een opbergvolume van 1500 tot 2400 liter of tot op een hoogte van 75 tot 130 cm. De garage is uitgerust met een stopcontact en een aansluiting voor een buitendouche. De garage wordt compleet geleverd met antislip aluminium vloerplaat en sjorgen. Een oprijgoot is optioneel verkrijgbaar.  

Pössl Roadcruiser Evolution

 • Fiat Ducato/Citroën Jumper/Peugeot Boxer 120 pk – 636 cm – 3500 kg – klassieke indeling

Een evolutie kun je deze Evolution zeker noemen. Om de laadruimte te vergroten verplaatsten de ontwerpers de watertanks onderin het chassis. Ook de gasflessenkast waar normaal twee 13 kg gasflessen hun plaats vinden moest er aan geloven. In de plaats werken water en verwarming op een dieselsysteem. Alleen de kookplaten blijven werken op gas, daarvoor heb je een compacte gasfles van 2,8 ter beschikking. Hierdoor verkreeg men een laadruimte van 131 cm breed. Het bed zelf is 198 bij 193 cm ruim. Optioneel is nog een tweede bed verkrijgbaar van 190  bij 183 cm. Bijzonder is het schuin aflopende keukenblok en het gangpad dat dienst doet als douchecabine.

Rollerteam Livingstone Duo XL Sport

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm – 3500 kg – klassieke indeling

De Italiaanse fabrikant kiest voor de langste voertuigbasis van 636 cm en combineert een klassieke indeling met een elektrisch verstelbaar paviljoenbed achteraan. Twee mensen vinden er een comfortabel slaapoppervlak van 190/180 bij 192 cm. Wanneer het bed zich in de hoogste positie bevindt is er onderaan ruimte om fietsen rechtop in te plaatsen. Sjorogen op de vloer helpen die vast te zetten. We zien ook de aanwezigheid van een 230V stopcontact en de aansluiting voor een buitendouche. Het bed geniet een dubbele bediening.

Weinsberg Carabus 630 MEG Outlaw

 • Fiat Ducato 120 pk – 636 cm – 3500 kg - klassieke indeling

De Outlaw is in vele opzichten een bijzondere sportieve buscamper. Immers: een paviljoenbed ontbreekt. In de plaats daarvan voorziet de fabrikant een vaste slaapplaats, vergelijk het met een alkoof, van 197 bij 170 cm. Eronder gaat een gigantische bergruimte schuil die in het interieur afgesloten wordt met een volwaardige deur met drukknop. Ideaal om koudebruggen te vermijden of de geur van benzine buiten de leefruimte te houden. De koffer is zo minimaal mogelijk ingericht waardoor je maar liefst 4.500 liter bagage kunt vervoeren zoals twee motorfietsen of zelfs een quad. De vloer is ook heel netjes voorzien van sjorrails om de voertuigen goed vast te kunnen zetten. Weinsberg heeft de zijwanden van de garage netjes gecoat met CPL en de vloer is bedekt met traanplaat. Door hem te voorzien van een verhoogd dak (282 cm) geniet je binnen een stahoogte van 218 cm.

 

Alternatieve sportieve buscampers

Bürstner Campeo 4x4

De Campeo 4x4 is de eerste 4x4 buscamper in het gamma van de Duitse fabrikant. Hij wordt geleverd op een Citroën Jumper chassis en is met zijn buitenlengte van slechts 541 cm supercompact. Standaard krijg je 140 pk onder de motorkap en een speciale Dangel 4x4 ombouw, 4x4 aandrijving met viscose koppeling, een elektronisch tractiesysteem voor alle wielen gekoppeld aan ESP, beschermplaten voor de motor en brandstoftank, een grotere bodemvrijheid en 16 inch lichtmetalen velgen. Optioneel kun je een daktent bestellen.

Affinity

Uiterlijk valt hij meteen op met zijn compacte alkoof boven de stuurcabine en de hoogte van 280 cm en 196 cm stahoogte. Ook de indeling laat zich opmerken: een L-keuken tegenover de schuifdeur en een volwaardige hangkast. Het bijzondere zit achteraan: een Frans bed (192 x 129 cm) met de badkamer ernaast. Het innovatieve hier is dat je het Frans bed tot 130 cm in de hoogte kunt verstellen zodat er perfect twee fietsen onder kunnen die bereikbaar zijn via de achterdeuren.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer