10x meenemen op camperreis met baby

4 minuten leestijd

Wij van Alongtheroad kunnen kamperen met een baby aan iedereen aanbevelen. Hoewel zo’n kleintje niet meteen veel plek inneemt, is het toch goed om wat ruimte vrij te maken in de bagageruimte van je camper. Deze 10 gadgets kunnen zij niet meer missen tijdens onze kampeeravonturen met onze kleine Florence.

praktisch
 • Kamperen
 • Kamperen met de motorhome
 1. Plooibadje 

  Het flexibele plooibadje van Stokke gaat overal met ons mee. Het is licht en neemt niet veel plaats in in de camper. We geven Florence hier een badje in in de campingdouche maar gebruiken het ook als zwembadje om haar te laten afkoelen bij warm weer.
   
 2. Luieremmer

  Niet meteen het item dat je in deze lijst zou verwachten, maar een luieremmer in de camper is volgens ons onmisbaar! Op de camping heb je meestal wel een vuilbak ter beschikking, maar onderweg of bij het wildkamperen is dat niet altijd het geval. Om nare geurtjes in de camper te beperken is een luieremmer een echte lifesaver! Thank us later ;-) 
   
 3. Hekje voor deur 

  Wil je je kindje in de camper een veilige plek geven om te spelen? Overweeg dan een traphekje, maar dan voor de deuropening van je camper. Ook een bedhekje kan dienstdoen voor kleinere baby’s. Toen Florence begon te kruipen op één van onze reizen hebben we onderweg nog een hekje gekocht, zodat ze veilig kon spelen terwijl wij bijvoorbeeld aan het koken waren. Handig dus om dat van tevoren al even te bekijken.
   
 4. Picknickdeken of speelkleed

  Naast een veilige plek in de camper, is het ook handig om je kindje buiten een eigen speelplekje te geven. Een picknickdeken of speelkleed met waterdichte onderlaag is daarvoor ideaal. Zo kan er op elke ondergrond naar hartelust gespeeld worden. Wij kozen voor een neutraal exemplaar dat ook later nog dienst kan doen tijdens het picknicken.
   
 5. Schommel 

  Het ideale entertainment? Voor onze kleine Florence is het ongetwijfeld deze schommel. We hangen hem in de deuropening van onze camper en ze schommelt van het ene mooie uitzicht naar het andere. Deze schommel is ook specifiek geschikt voor kleine baby’s, zo kan hij nog lang mee op onze avonturen.
   
 6. Thermospotje

  Een isolerende food jar is heel handig. Hij houdt groentepap warm en fruitpap koel, waardoor we bij uitstappen niet meer op zoek moeten naar een microgolfoven rond etenstijd. Dat geeft ons veel vrijheid om ook met een baby langere wandelingen te maken of even van het begane pad af te gaan. 
   
 7. Kampeerstoeltje

  Niet alleen is een mini-kampeerstoel het schattigste dat je ooit gezien hebt, het is ook erg handig om mee te nemen op camperreis. Wij gebruiken het niet enkel in en rond de camper. Het is zo licht en compact dat het perfect in de rugzak past. Zo zijn we zeker dat we Florence op een comfortabele manier eten kunnen geven wanneer we gaan wandelen of een restaurantje bezoeken waar geen kinderstoel aanwezig is. En past ook op een volwassen stoel!
   
 8. Slaapzak voor Maxi Cosi

  Reizen met een baby betekent voor ons ook om ritten af te stemmen op dutjes-tijden. Wanneer Florence slaapt, rijden we vaak een stukje door naar een volgende plek. Ook in de heen- en terug-rit proberen we in de avonden (of soms nachten) de meeste km’s te maken. Een slaapzak met opening voor de autostoel of maxi-cosi is dus heel handig. Zo hoeft Florence haar routine niet te veranderen en kunnen we haar makkelijk al slapend naar haar bedje verplaatsen wanneer we geparkeerd zijn voor de nacht. 
   
 9. Draagbare blender 

  Wij wilden ook along the road het liefst verse fruitpap of groentepap maken. Een draagbare blender maakt dat mogelijk. & met de restjes fruit maakt de blender gauw nog een smoothie voor onszelf.
   
 10.  Flessenborstel en droogrek 

  Dit reissetje is handig voor in de camper, want ook dan moeten er flesjes afgewassen worden. Het is een afdruiprek met borstels om onze papflessen makkelijk onderweg proper te houden. 

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer