3 zomerbestemmingen met de Camper

4 minuten leestijd

Camperreizen in het zomerseizoen, het is de ideale combinatie als je ’t ons vraagt. Je hebt alle vrijheid om je bestemming zelf te kiezen en kan dus met gemak een rustig plaatsje opzoeken, zelfs in de drukke periodes. Het (meestal) mooie weer maakt menig kampeerder blij. Genieten van een BBQ mét uitzicht, een ochtendduik in een fris meer en lange warme zomeravonden in de kampeerstoeltjes, what’s not to like? De zweterige nachten in de camper nemen we er graag bij! Alongtheroad inspireert met deze 3 camperbestemmingen die ideaal zijn voor je volgende zomervakantie.

actua
  • Kamperen met de motorhome

De schilderachtige Dolomieten

Welk type reiziger je ook bent, er is voor elk wat wils in de Italiaanse laars. Wandelliefhebbers halen hun hart op in de Dolomieten, met prachtige bergtoppen en vergezichten als decor. In deze bergregio is het vaak aangenaam vertoeven in de zomer, aangezien het er, zeker ’s avonds, wat koeler is.

De Dolomieten bevinden zich in het Noorden van Italië, wat maakt dat de afstand ook voor een reis van 1 week of 10 dagen haalbaar is. De Italiaanse bergketen won om deze redenen de laatste jaren aan populariteit. De populaire ‘Instagram-plaatsen’ kunnen dus erg druk zijn. Gelukkig zijn er nog veel rustigere plekjes zoals Val Gardena, een bekend skigebied dat in de zomer het perfecte vertrekpunt is voor vele wandelingen, al dan niet deels met de kabellift. Wil je toch enkele toeristische plekjes zien? Later op de avond of vroeg in de ochtend kan zijn die het minst druk. 

Wildkamperen in Italië is officieel niet toegestaan. Je kan zeker wel parkings vinden waar je zonder problemen (gratis) kan staan, maar dit is vaak langs de kant van de weg. Wil je zeker zijn van een mooie slaapplek? Dan boek je je campings in de zomer best vooraf. 

Verrassend Noord-Spanje 

Bij een vakantie in Spanje denk je al snel aan een strandvakantie. Dat kan, maar hoeft zeker niet zo te zijn. Spanje heeft meer te bieden dan haar kustlijn. Trek bijvoorbeeld eens naar de Spaanse Pyreneeën of maak een mini-roadtrip door enkele Noordelijke regio’s zoals Navarra en het Baskenland. Je vindt er enkele prachtige natuurgebieden, en kan er naar hartenlust gieren spotten nabij Canyon de Lumbier, een indrukwekkende kloof. Terwijl het Zuiden van Spanje erg warm kan zijn in de zomermaanden, is de temperatuur in het Noorden vaak draaglijker, wat het de ideale zomerbestemming maakt. 

Ook in Spanje is wildkamperen officieel niet toegestaan. Er werden op verschillende plaatsen wel specifieke (gratis) camperplaatsen voorzien en ook op parkings wordt overnachten vaak gedoogd. Weet wel dat een kampvuur maken in Spanje ten strengste verboden is. Het risico op bosbranden is er namelijk erg groot. 

 

Spectaculair Noorwegen 

Noorwegen wordt vaak gezien als dé camperbestemming bij uitstek. Je zal er dus zeker niet de enige zijn die de bergpassen met een camper aflegt. Gelukkig is er voldoende te zien voor iedereen. Naast de bekende wandelingen zoals de Trolltunga en de Preikestolen, zijn er voldoende plekken waar je je even alleen op de wereld voelt.

Noorwegen is groot, maar je hoeft niet per sé naar het Noorden te reizen om spectaculaire panorama’s te zien. Die krijg je al snel te zien na het verlaten van de veerboot. Ben je van plan om met je eigen camper naar Noorwegen te trekken? In de zomer is het verstandig om deze vooraf te boeken om zeker te zijn van je voorkeursdatum. Vraag zeker ook de tolbadge aan enkele weken voor vertrek. Dit bespaart je tijd en geld tijdens je trip door Noorwegen. 

Scandinavië staat bekend als het walhalla voor wildkampeerders dankzij ‘het allemansrecht’. Dit betekent dat je overal vrij mag slapen (zowel met de tent als de camper), zolang je maar minstens 150 meter afstand houdt van het dichtstbijzijnde bewoonde huis of chalet. In realiteit merk je dat veel weggetjes in het Zuiden van Noorwegen ondertussen gemarkeerd werden als privé en ‘verboden te kamperen’, maar dat kan de pret niet bederven. De mooiste slaapplekjes kan je vinden langs de tolwegen en de zogenaamde ‘scenic roads’. Zorg wel voor een warme trui of slaapzak, want ook in de zomer dalen de temperaturen ’s avonds aanzienlijk. 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer