5 hobby’s die je helpen onthaasten tijdens het kamperen

3 minuten leestijd

Kamperen is voor velen een manier om te vertragen. Even weg van de dagelijkse routine, verbinden met de natuur en misschien zelfs een digital detox. Een zee van tijd ontstaat als je social media, je werkmails of SMS-berichtjes even links laat liggen. Voor Ellen & Bryan van Alongtheroad zijn camperreizen daarom het uitgelezen moment om eens een nieuwe hobby uit te proberen. Misschien ontdek je wel verborgen talenten? Deze 5 hobby’s doen je onthaasten op je volgende campertrip!

praktisch
  • Kamperen
  1. Duik in je camera

De meest voor de hand liggende hobby die je tijdens het reizen kan uitoefenen? Fotografie, natuurlijk! Velen maken foto’s tijdens hun reizen, maar dit is ook het ideale moment om je er wat meer in te verdiepen. Speel met de instellingen van je camera en leer hoe je moet omgaan met de ISO-waarden, sluitertijd en het diafragma van je toestel.  Zoek ook eens een andere invalshoek voor je foto’s. Zo kan je een reeks foto’s maken met allen hetzelfde onderwerp op een andere locatie of een reeks met steeds dezelfde compositie. Wij maken op elke plaats waar we overnachten bijvoorbeeld enkele detailfoto’s. Op die manier leggen we ook de omgeving vast in al zijn facetten.

  1. Camperkoken 

Bij eten op de camping wordt vaak gedacht aan hotdogs of instant noodles. Voor gepassioneerde koks is een kampeertrip het uitgelezen moment om wat te experimenteren. Koken met lokale producten in een minder uitgeruste keuken kan een uitdaging zijn. Zo proberen wij in elk land eens een lokaal gerecht te maken in onze camper. Dat lukt de ene keer al wat beter dan de andere… Probeer maar eens paella te maken op een mini-gasvuur. We vinden het ook heerlijk om te koken in de buitenlucht. Een mini-BBQ of een driepoot-oven zijn niet alleen gezellig, ze geven ook een andere smaak aan je gerechten. En vergeet niet, een buitenkeuken is een pure keuken!

  1. Ga op schattenjacht 

De natuur heeft veel moois te bieden. Tijdens wandelingen met kinderen is een zoektocht naar paddenstoelen, sporen van dieren of  het aanleggen van een herbarium altijd een succes. Het kind in ons is nooit helemaal verdwenen, want Ellen is een echte verzamelaar. Op het strand trekt ze telkens op schelpenjacht en haar boekje om bloemen in te drogen gaat overal mee naartoe. Maar ook Bryan heeft zo zijn eigen zoektochten op reis. Wanneer we in Zweden of in Noorwegen vertoeven, zijn, speurt hij steevast naar geweien en meestal met succes! Met onze gevonden schatten geven we het interieur van onze camper een extra persoonlijke toets.  

  1. Scrapbook erop los 

Ben je een creatieveling? Probeer eens een reisdagboek of ‘scrapbook’ bij te houden. Dit is een schrift of boekje waarin je je gedachten, ervaringen, tekeningen en zelfs souvenirs van tijdens je reis  bewaart. Een reisdagboek is iets van jou persoonlijk en er zijn geen regels, je kan er al je talenten en verbeelding in kwijt. Goed kunnen tekenen is geen must, een scrapbook met stickers, stempels of gescheurd papier is minstens even leuk. & wie weet kan je er enkele van je gevonden ‘schatten’ in verwerken! 

  1. Een streepje muziek 

Altijd al een muziekinstrument willen bespelen? Doe eens iets geks en leer jezelf de basis aan tijdens je reis.  De ukelele is bijvoorbeeld een compact en vrij eenvoudig instrument om zelf mee aan de slag te gaan. Je kan online wat instructievideos kijken of een boek voor beginners ontlenen uit de bib, wanneer je voor een digital-detox gaat.  Ellen kocht Bryan ooit een build-your-own-ukelele die onderweg ook nog eens helemaal in alongtheroad-stijl beschilderd werd. De valse noten nemen we er graag bij, want zeg nu zelf, er is toch niets gezelliger dan wat oefenen op een ukelele aan het kampvuur?

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

 

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer