5 redenen om te kamperen in Ticino

1 minuut leestijd
Met de tent, de caravan of de camper naar Zwitserland trekken? Ticino is ervoor gemaakt.
actua
  • Kamperen

1.  Met zijn 2170 uren zonneschijn per jaar en gematigde klimaat is kanton Ticino ook bij binnenlandse toeristen zeer geliefd.

2.  Er zijn liefst 38 campings in Ticino, goed voor 800.000 van de 3,8 miljoen toeristische overnachtingen in het kanton.

3. Met twee grote meren (Lago Maggiore en het Lago Lugano) heeft Ticino een extra troef, waardoor je wel op strandvakantie lijkt te zijn.

4. Glamour + camping = glamping. Hier kan je kamperen in stijl! In Camping Bellinzona bijvoorbeeld kun je op de oever van de rivier Ticino kamperen in joerts, woestijntenten of houten wagens. Ook Campofelice in Tenero biedt de kampeerder die wat meerwaarde zoekt de gelegenheid te verblijven in bungalows, lodges of zogenaamde igloo tubes.

5. Zwitserland pakt uit met zijn ‘Swisstainable’, duurzaam toerisme. Ook de campings stappen daarin mee. Campeggio Monte Generoso bijvoorbeeld volgt een zero-emissiebeleid, werkt met lokale producenten, houdt bloemenweides in stand, enz. 

Bekijk alle campings in Ticino

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer