5 x carnaval in Noord-Brabant

2 minuten leestijd

In Nederlands Noord-Brabant wordt carnaval uitbundig gevierd. Zin om de regio te ontdekken met prins carnaval als focus? Op deze kampeeradresjes is het dan feest!

actua
  • Kamperen

1. ‘s Hertogenbosch wordt Oeteldonk

Wist je dat ’s Hertogenbosch omgedoopt wordt tot ‘Oeteldonk’ in de carnavalperiode? Het Oeteldonks Gemintemuzejum vertelt je alles over de hofhouding van prins carnaval Amadeiro en de vreemde Oeteldonkse gebruiken. Op de achtergrond hoor je carnavalsliederen. Een bezoek kost 7 euro en is altijd met een gids. Je vindt het museum in de Zusters van Orthenpoort 27, Den Bosch. www.carnavalsmuseum.nl

Kampeertip
Camperplaats Den Bosch
, De Fuik 199, Den Bosch. 66 plaatsen op 1,5 km van centrum. Alle voorzieningen, hele jaar open.

camperplaatsnederland.nl

2. Op stap in Oeteldonk

De Oeteldonkroute brengt je helemaal in de stemming voor carnaval. Ontdek de wandeling op denbosregion.nl. Nog meer wandelroutes vind je op visitdenbosch.nl en bezoekhetgroenewoud.nl.

Kampeertip

Minicamping De Groene Donk, Bosscheweg 50, Den Dungen. Op 5 km van het centrum. Voor tenten, mobilhomes en campers. Open van 2 april tot 15 november.

degroenedonk.nl.

3. Bergen-op-Zoom wordt Krabbegat

De middeleeuwse vestingstad Bergen-op-Zoom verandert in de carnavalsperiode in het boerendorpje Krabbegat. Het Markiezenhof in het stadje is één van de mooiste rijksmonumenten in Nederland.

Markiezenhof, Steenbergsestraat 8, Bergen-op-Zoom. markiezenhof.nl.

Je kan je stadsbezoek aan Bergen-op-Zoom voorbereiden via vvvbrabantsewal.nl.

Kampeertip

Camping de Dassenplas, Laagweg 6, Bergen-op-Zoom. Het hele jaar door toegankelijk voor tenten, campers en mobilhomes. dassenplas.nl

4. Oosterhout wordt Kaaiendonk

De mooie gemeente Oosterhout ligt net boven Breda en wordt ‘Kaaiendonk’ genoemd tijdens de carnavalsdagen. Het gloednieuwe museum Ut Kabinet der Zotheid met carnavaleske kroonjuwelen is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 11 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 12 uur.

Basiliekplein 4, Oosterhout. utkabinetderzotheid.nl.

Kampeertip

Camping De kleine Abtshoeve, Meerberg 10, Oosterhout. Tenten, mobilhomes en campers kunnen hier het hele jaar door terecht. Er is ook een eetcafé met ruime bierkaart. dekleineabtshoeve.nl

5. Breda wordt het Kielegat

Breda wordt het Kielegat tijdens carnaval. In de Ridderstraat ligt een Walk of Fame waar elke prins sinds 1971 zijn koperen plaquette heeft. Op welkominbreda.nl vind je verschillende themawandelingen door de stad.

Kampeertip

Recreatiepark d’n Mastendol, Oosterhoutseweg 13, Rijen. Familiecamping voor tenten, mobilhomes en campers. Hele jaar door open. mastendol.nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer