5 x nieuw voor caravanlovers!

3 minuten leestijd
Wat is écht handig als je op stap gaat met je caravan? Op CaravanSalon in Düsseldorf, Europa’s grootste kampeerbeurs, werden zestien beurshallen voorgesteld vol kampeernieuws. Pasar selecteerde voor jou de 5 fijnste lanceringen.
actua
  • Kamperen met de caravan

1. Warm/koud met airco 

Niet te warm, niet te koud, gezonde lucht? De temperatuur en luchtkwaliteit beheersen in je camper/caravan wordt steeds belangrijker. Dometic presenteert daarom de eerste van een nieuwe generatie airconditioners. De Dometic FJX 1500 is geschikt voor caravans tot circa 6 meter en nieuwe technieken maken de FJX 1500 fluisterstil. Hij koelt de ruimte in recordtijd af, met een minimum aan stroomgebruik. In de lichtgewicht behuizing is een moderne warmtepomp gemonteerd die het koelproces kan omdraaien. Daardoor kun je de Dometic airco ook gebruiken als verwarming. Bijzonder is ook dat de FJX 1500 is voorzien van luchtfilters die pollen en bacteriën buiten houden en geurtjes voorkomt. Dometic heeft ook airco’s in het programma voor grotere caravans. 

www.dometic.com 

2. Altijd zonlicht 

Het Deense merk Isabella heeft ook kampeermeubilair en accessoires zoals bestek en verlichting. TripLight is bijvoorbeeld een oplaadbaar leeslampje dat je aan de tentstokken kunt bevestigen. Nieuw in 2023 is dit solarlampje, dat je kan vastprikken op de pennen van je windscherm: zo maak je een gezellige lichtlijn op de camping. Ook kan je ze ‘los’ gebruiken, als sfeerlampje op de campingtafel of binnen in de caravan. De lamp wordt opgeladen met zonne-energie via het zonnepaneeltje op de bovenkant van de lamp, of via een bijgeleverde USB-kabel. 

www.isabella.net 

 

3. Overal Wifi?  

Met een aparte data-simcard en een mobiele wifi router – een zogenaamde mifi - kun je in het buitenland eindeloos websites bezoeken, social media bijhouden, YouTube en tv kijken. Goedkopere mifi’s hebben een beperkte downloadsnelheid (150 Mbits per seconde) en zijn niet geschikt voor het snelle 5G-netwerk. De Netgear Nighthawk M5 kan dat wel, met maar liefst 4.000 Mbits per seconde als het 5G netwerk dat op dat moment toestaat. Bovendien beschikt de M5 over ‘wifi-6’: daarmee haal je hogere snelheden, tot vijf keer sneller dan met het verouderde wifi-5 protocol. Ook is je wifi-dekking beter en vertraagt je netwerk minder bij grote drukte. Aan de Netgear M5 kun je maar liefst 32 toestellen koppelen. 

www.netgear.com 

4. Vouwfiets op speed 

Flyer maakt sinds 1995 uitsluitend elektrische fietsen. Met bijna dertig jaar ervaring is het Zwitserse merk een pionier op het gebied van e-bikes, van stadsfietsen tot elektrisch ondersteunde mountainbikes. Onlangs vernieuwde Flyer de UpStreet-2, een vouwfiets met 20 inch wielen en grote prestaties. Hij is voorzien van een Bosch Active Line Plus motor (50Nm) en met de ingebouwde Bosch PowerTube accu van 500Watt heeft deze krachtpatser een bereik van 130 km in de ECO-stand. Indrukwekkend zijn ook z’n afmetingen: 93 x 85 x 40 cm en daardoor passen er twee prima vouwfietsen naast elkaar in de caravan. Gewicht inclusief accu is 27 kg, z’n draagvermogen 130 kg. 

www.flyer-bikes.com 

5. Koken op de camping 

Naast een grote collectie gas-barbecues heeft Cadac ook een gaskooktoestel: de Cadac 2-Cook Pro Deluxe, een compact kooktoestel met twee branders, automatische piëzo-ontsteking en kindveilige draaiknoppen voor de gastoevoer. Standaard worden een bakplaat en een grillplaat meegeleverd die je op de pannendragers legt. Zo kan je groente grillen terwijl je pasta kookt, of water koken terwijl je een eitje met ontbijtspek bakt. Beide bakplaten zijn voorzien van een GreenGrill keramische coating, die volledig PFOA-vrij is: daardoor heb je weinig olie of boter nodig om te bakken. Het openstaande deksel dient ook als windscherm en voorkomt dat de vlammen uitwaaien. 

www.cadacinternational.com 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer