5x klein, maar fijn

2 minuten leestijd
Klein, maar fijn: op deze minicampings strijk je graag neer. Vanwege de gemoedelijke sfeer, maar ook omdat ze (vaak) ecovriendelijk zijn. Zo wordt je vakantievoetafdruk al meteen pak kleiner.
reportage
  • Kamperen

Wakken: Glamour + camping = glamping

Lekker luxe kamperen: op zes droomplekken in de Leiestreek kan dat tussen 1 juli en 31 augustus. Elke camping bestaat uit twee duotenten en drie vierpersoonstenten. Als je wil, kan je te voet of met de fiets alle glampings in één trip aandoen. Even relaxen in de  de natuur... In de gedeelde open keuken komen de verhalen vanzelf boven.

www.vlaskamp.be

2. Tienen: Midden in de stad

Tenten, caravans en campers zijn welkom op minicamping De Mulkerij in het centrum van Tienen. De stadstuin van deze voormalige boerderij is een oase van rust. In de ecologische zwemvijver is het fijn baantjes trekken. Op aanvraag wordt de saunapod opgewarmd. De Getevallei met zijn fruitboomgaarden is vlakbij.

www.beleaf.be/mulkerij

3. Weismes: Hoog en droog

In 2014 werd camping Anderegg in Weismes uitgeroepen tot fraaiste, kleine charmecamping van het jaar. Dwars door de camping stroomt een beekje. Weismes is de hoogstgelegen gemeente van België, de camping ligt 535 meter boven de zeespiegel. Je krijgt er als gast enkele wandelroutes cadeau om de Hoge Venen te verkennen. De speeltuin is pas vernieuwd.

www.campinganderegg.be

4. Rendeux: mooie droom

Camping Beau Rêve in Rendeux in het hart van de Ardennen is volledig zelfvoorzienend. Het is de eerste camping van België die niet met het elektriciteitsnet is verbonden. Op de 45 grasplaatsen in de prachtige privévallei zijn tenten, minivans en kleine caravans welkom. Twee stroompjes omringen de camping die ook over een eigen kruidenierswinkeltje beschikt.

www.camping-beaureve.be

5. Epen: Op de boerderij

Hier net over de grens, in het zuiden van Nederland, lijkt het qua landschap net of je in de Voerstreek bent. Hoeve Klein Kullen in het kleine dorpje Epen is een actief melkveebedrijf met vijftien plaatsen op drie veldjes. De minicamping is open van 15 maart tot 1 november. Kinderen kunnen er het kleinvee helpen voeren of de kalfjes melk geven. Rondom de camping wachten prachtige wandelwegen.

www.kleinkullen.nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer