ANWB maakt Camper en Caravan van het Jaar 2022 bekend

2 minuten leestijd
Vorige week werden tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht de meest vernieuwende camper en caravan van het komende seizoen gekozen. De ANWB Camper van het Jaar 2022 is de Rapido 854F geworden. De Beachy modellenserie ontvangt de titel Caravan van het Jaar 2022.
actua
  • Kamperen met de caravan

De onderscheiding Caravan van het Jaar wordt sinds 1996 uitgereikt en de Camper van het Jaar sinds 2008 op initiatief van ANWB Kamperen en de Kampeer en Caravan Kampioen. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de meest vernieuwende caravan (per serie) en camper (per model). De vakjury bestaat uit journalisten en wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen. De jury beoordeelt onder andere op innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

Als winnaar bij de campers kwam de Rapido 854F uit de bus. 

De Rapido 854F heeft voor een integraal een relatief zeer korte opbouw van 670 centimeter. Met onder meer een rondzit achterin, een hefbed en zitgroep voorin en een garage met bergruimte voor je kampeerspullen, biedt de camper veel ruimte.

Het interieur met de riante zitgroep achterin is comfortabel. De keuken compleet geoutilleerd. In de cabine zijn de stoelen beschikbaar als draaibare zitplaats en als je het standaardhefbed omhoog hebt staan, is er voldoende ruimte. De camper is geschikt te maken voor minstens 4 personen met een extra elektrisch hefbed boven de achterste zitgroep.

Door de moderne installaties en het gebruik van kwalitatief goede bouwmaterialen is de Rapido 854F geschikt voor gebruik in alle jaargetijden.

Bij de caravans viel de Beachy-serie van Hobby in de prijzen.  

‘De Beachy is het strandgevoel op wielen. De standaarduitvoering is eenvoudig, maar met een geweldige look and feel die passen bij de vrijheidsbeleving van jonge kampeerders. De uitvoering – zonder kookgelegenheid of toilet – is eenvoudig, maar daardoor kan de koper juist invulling geven aan zijn eigen smaak qua inrichting en accessoires', klinkt het in het juryrapport.

Het ontbreken van die opties heeft als voordeel dat de caravan licht is in gewicht en dat maakt hem geschikt voor vervoer achter kleine en elektrische trekauto’s. Erg handig is de deelbare achterdeur waardoor je fiets en surfplank gemakkelijk kunt vervoeren. Als je de comfortabele banken ombouwt tot één groot bed, heb je een panoramisch uitzicht via die deur.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer