Bijzonder kamperen in Vlaanderen

3 minuten leestijd
Uit de band springen noemen ze dat. In Vlaanderen hoef je maar even rond te kijken en je vindt kampeermogelijkheden in de meest uiteenlopende vormen. Hier hebben je kinderen de vakantie van hun leven. Wat dacht je van deze?
actua
  • Kamperen

Op het water

Zonder luxe: VZW De Boot in Houthulst biedt de ultieme back-to-basics aan met Merkem-Brousse. Dit vlot ligt op een anonieme plek langs het sfeervolle Kanaal Ieper – IJzer. Tussen half mei en eind oktober kan je hier terecht voor een bijzondere nacht in de Westhoek, zonder luxe. Je kan een tent meenemen of onder de blote hemel op het vlot slapen. Het Kanaal Ieper – IJzer vormde meer dan honderd jaar geleden de frontlinie tussen de geallieerden en de Duitsers.

Met luxe: Vlot XL is een megacoole kampeerervaring op het Zilvermeer in Mol. Ver weg van de drukte ligt een roeiboot klaar waarmee je naar je eigen vlot vaart. In de tent bevinden zich zes bedden, een keuken en zitplaatsen. Overdag kan je gebruik maken van alles wat het Zilvermeer te bieden heeft. Bij je check-in krijg je een bakfiets mee, de sleutel van je roeiboot en een Campingaz vuurtje. Op het vlot is immers geen water en elektriciteit aanwezig. Een slaapzak moet je zelf meebrengen.

In de bomen

Paviljoen De Notelaer is een koffie- en theehuis langs de Schelde. In het markante en beschermde paviljoen vinden vaak tentoonstellingen plaats. De tuin is een oase van rust. Elke zomer hangen in de tuin reusachtige regendruppels op in de bomen. De Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar ontwierp deze druppels waarin je kan kamperen. Het wordt ook wel pitkamperen genoemd. Je slaapt op drie meter hoogte, hangend aan een boom en dat in een bijzonder kader. Dit avontuur is mogelijk op vrijdag- en/of zaterdagavond in juli en augustus.

Naast de uitgestrekte vijver van provinciaal recreatiedomein De Lilse Bergen bevindt zich goed verborgen tussen de bomen een boomhut. Het biedt plaats aan maximaal vier personen. Er is één slaapplaats voor twee personen en een stapelbed. Verder vind je er een kookvuur, koelkast, een koffiezet en wat kookmateriaal. Op het terras heb je een mooi uitzicht over de vijver. Als gast kan je vrij gebruik maken van alle faciliteiten van De Lilse Bergen. De boomhut is te huur vanaf april tot eind september.

Op een toren

De Hoge Rielen is een voormalig militair domein in Kasterlee. Op het 230 hectare bosrijke domein liggen zeventien paviljoenen en kampeergronden. De laatste nieuwigheid is een kampeertoren met vier platformen die schuin boven elkaar liggen. Je kan je slaapplek reserveren vanaf de paasvakantie tot eind september. De Hoge Rielen voorziet een tweepersoonstent en jij brengt de rest van het kampeergerief mee. Eén nadeel: wie ’s nachts moet plassen en op de hoogste verdieping slaapt, is meteen klaar wakker.

In een beschermde loods

Zalig idee! Twee koppels plaatsten een tiental caravans in een voormalige steenbakkerij voor vuurvaste materialen in Gent. Elke caravan heeft een thematische invulling. Er is ook een tent in junglethema. Treck Hostel is de eerste indoorcamping van Vlaanderen. Op de beschermde industriële site van 1854 zijn nog vier koepelovens zichtbaar. Bij je reservatie zijn het ontbijt en de lakens inbegrepen. Buurtcafé de Treckhaak is elke dag open.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer